Suze sv. Lovre: Nekoliko nas dana dijeli od veličanstvene kiše meteora

Suze sv. Lovre, odnosno Perzeidi, meteorski su pljuskovi koji se svake godine javljaju od 25. srpnja do 20. kolovoza, s time da su najučestaliji oko 12. kolovoza. Svemirske krhotine u ovom dijelu godine obično su najvidljivije i najsjajnije, stoga se iščekuju s nestrpljenjem i ne čudi kako su postale jedna od omiljenih ljetnih pojava. Bez obzira na to u kojem se dijelu planete nalazili, najveću će količinu meteora Perzeidi ove godine proizvesti tik pred jutro 11., 12. i 13. kolovoza, piše fashion.hr
Za vrijeme Suza svetog Lovre obično se može vidjeti i oko 80 meteora na sat, no s obzirom na mjesečinu koja će umanjiti blaže primjerke krhotina, ove se godine očekuje oko 50 meteora u satu. Bilo kako bilo, 12. kolovoza pripremite prostirku, maknite se što dalje od gradskih svjetala i uživajte u spektaklu na noćnom nebu koje nam ponovno priprema priroda.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.