Sve ono što zrele žene ne rade u vezi

Ilustracija

Misliš li da si zrela kad si u vezi? Svaka veza ima jedinstvene poteškoće, ali postoje neke stvari koje su generalno nezrele i koje bi bilo dobro da izbjegavaš kako bi ti veza bila sretnija. Mi smo ih pronašli čak 15.

1.      ZRELE ŽENE NE ŽRTVUJU OSTALE ODNOSE

Mnogi ljudi se udalje od prijatelja kad uđu u vezu. Iako jer ovo razumljivo tokom početne faze veze, važno je zapamtiti da su tvoja obitelj i prijatelji u tvom životu puno duže od partnera. Zrele žene nađu ravnotežu između svih koje vole.

2.      NE ZABORAVE ZAHVALITI SVOM PARTNERU

Kad veza traje neko vrijeme, lako je zaboraviti cijeniti sitnice koje partner radi za tebe. Zrele žene shvaćaju važnost dijeljenja života s nekim- i zato ne zaboravi reći hvala!

3.      FINANCIJSKI SU NEOVISNE

Bez obzira na parnerovo materijalno stanje, ne bi smjela odustati od financijske neovisnosti. Zrele žene ne traže partnera za sve što im treba i zbog tog su ponosne i sretne jer si mogu kupiti što žele.

4.      NISU FOKUSIRANE NA PARTNEROVE MANE

Fokusiraju se na njegove najbolje strane, na dobre stvari koje partner kaže i radi. Ne osuđuju partnera zbog njegovih mana, već razumiju da ni one nisu savršene.

5.      NE ODUSTAJU OD SVOJIH SNOVA

Zrele žene razumiju da te izvrsna veza ne vuče na dno, nego izvlači najbolje iz tebe. Ohrabruje te da ideš za snovima i nijedna zrela žena ne bi bila sretna kad bi je veza gušila u ovom smislu.

6.      NE MISLE DA JE NJIHOVA PERCEPCIJA SREĆE JEDINA

Razumiju da je svačija percpcija različita. Ako njihov partner uživa u samoći, one mu daju samoću, a ako uživa u pažnji, daju mu pažnju. Najvažnije od svega je što ne pretpostavljaju što čini partnera sretnim.

7.      NE ODUSTAJU OD SAMOPOŠTOVANJA

Prirodno je malo se promijeniti tokom veze, ali zrele žene ne dopuste da zbog veze izgube samopoštovanje. Ne dopuštaju partneru da o njima govori negativno ili s visoka- očekuju od partnera da se ophodi s njima kao sa svima ostalima.

8.       NE UZIMAJU “VOLIM TE” ZDRAVO ZA GOTOVO

Razmiju važnost ovih riječi i trude se kako bi te riječi ostale posebne, bez obzira na to koliko su dugo u vezi. Ne govore „volim te“ kod svakog razgovora, nego u pravim trenucima, kako bi pokazale partneru da ga cijene.

9.      NE ODUSTAJU OD VLASTITE SREĆE

Zrele žene razumiju važnostvlastitesreće i nisu u vezi ako nisu sretne. Svjesne su da je partner dio njihove sreće i da trebaju biti s nekim tko ih čini sretnima kad se osjećaju tužno.

10.  NE OSJEĆAJU POTREBU STALNO BITI S PARTNEROM

Zrele žene imaju svoj život i nemaju potrebu za stalnim kontaktom s partnerom. Dovoljno su sigurne da vjeruju partneru kad nije s njima i smatraju gubljenjem vremena stalno dopisivanje i komunikaciju.

11.  NE DOPUŠTAJU PARTNERU DA SVE ODLUČUJE

U zreloj vezi partneri poštuju odluke druge strane. Ovo se odnosi na velike odluke poput braka i djece, ali i na manje poput one u koji restoran ići na večeru. Kako god bilo, tvoj partner bi uvijek trebao poštivati tvoje odluke – i obrnuto!

12.  NE DIJELE VEZU SA SVIJETOM

Razumiju vrijednost zadržavanja privatnosti između partnera i sebe. Ne sviđa im se ideja da cijeli svijet zna o njima i zato izbjegavaju raspravljati o svađama na društvenim mrežama te se fokusiraju na komunikaciju s partnerom.

13.  NE ODUSTAJU OD SVOG PROSTORA

Zrele žene znaju da bez obzira na izvrsnu vezu trebaju vremena za sebe. Od odlaska u teretanu do čitanja dobre knjige, one cijene svoje vrijeme za sebe i zahtijevaju ga.

14.  NE ZAMJERAJU PARTNERU NJEGOVE USPJEHE

Razumiju kako voljeti nekoga znači željeti da bude što sretniji. Prigrle partnerovu sreću i slave njegove uspjehe, umjesto da iz sebičnih razloga pokušavaju zadržati partnera u neuspjehu.

15.  NE ODUSTAJU OD VLASTITOG  IDENTITETA

U početku nove veze normalno je biti zainteresirana za partnerove hobije i interese. Može biti zabavno dijeliti stvari zajedno, ali zrele žene ne dopuste da izgube vlastite hobije i interese zbog drugog. Umjesto toga imaju interes za njegove i svoje hobije.

Izvor: Zdravaisretna.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.