Sveznajuće, a naše: Glavate želve Milla i Kudra ‘rasturili’ večerašnju Kviznu situaciju

– Bilo je napeto i prezadovoljni smo krajnjim ishodom situacije – rekli su nam šibenski novinari Drago Kudra i Samir Milla, nakon što su večeras trijumfirali u popularnom HRT-ovom kvizu ‘Kvizna situacija’.

KVIZ4

Dobro poznati kvizaški dvojac je u odmjeravanju snaga, u ovom slučaju znanja, do pobjede došao zajedno s ostatkom ekipe koju su činili Marko Smiljić i Dino Miljić-Jakovlić, prekaljeni zagrebački kvizaši, a šibensko-zagrebački mix Glavatih želvi, naziva koje im i dalje donosi sreću s pitanjima, imao je danas jako dobru konkurenciju.

Natjecala se, naime, i mlada ekipa ‘Harrison Ford Fiesta’ iza koje se nalaze također šibenske ‘snage’, Robert Bisaku i Eva Svirčić.

KŠ

– Igrali smo protiv dosta jakih ekipa. U ekipi ‘Akademski poluproizvod’ se nalazio i Dejan Cerovec, kvizaš s velikim iskustvom, znanjem, a između ostalog, i čelni čovjek Hrvatskog kviz saveza, a ekipa iz Kluba Šibenčana bila je također jako dobra. Pokazali su zavidno znanje – komentirao je kviznu konkurenciju Drago Kudra, a da će, kako bi se narodski reklo, biti nešto od mladih Šibenčana Roberta i Eve, potvrdio je i Milla, dodavši da su im i atmosfera na snimanju i pitanja itekako išla u prilog.

EKIPA

kviz1

– Bilo je skroz opušteno. Kamere nismo ni primijetili. Atmosfera je bila prava, pubska. Kao da smo u kafiću, što i jest ideja ove emisije. U sjećanju će nam ostati da su nam ponavljali kako ne smijemo piti iz onih čaša na stolu jer je u njima piće samo za potrebe snimanja. A mi baš navikli pijuckati dok igramo. Područja iz kojih su pitanja dolazila stvarno su nam ‘legla’, pogotovo u prvom dijelu – priznao je Milla aludirajući na sport i pop-kulturu u čemu se Želve odavno pokazale ‘najjačima’.

KVIZ2

Da je bolje znati ponešto o svemu, nego sve o jednoj stvari, i večeras se pokazalo točnim, pogotovo kad je u pitanju sveznajući dvojac Kudra-Milla koji ispred ili iza kamere, u kvizovima znanja definitivno ‘rasturaju’. Kažimo kako obojica više i ne broje televizijske nastupe u raznim natjecanjima znanja, pa su tako poprilične svote novca svojedobno kući nosili i s Najslabije karike, Emisija 1 protiv 100, Sve u 7, Potjeri, Tog se nitko nije sjetio, a sudjelovali su i u dobrom starom Milijunašu.

KVIZ5

KVIZ3

No, kako se dvojica novinara slažu privatno?

– Drago i ja najčešće razgovaramo o kvizovima i jedan drugog testiramo raznim pitanjima. Naravno da uvijek ima zezancije, a on me najčešće zeza jer je dosad osvojio puno više novca na kvizovima od mene. Ja ga zato zovem Udarna želva, a već nam je postala omiljena poštapalica “Zna Drago”, jer neke odgovore zna izvući iz pete. Tako primjerice ako dođe pitanje iz mitologije, povijesti i zemljopisa, ja računam na Dragu, a on je siguran da ću ja ‘skinuti’ veliku većinu pitanja iz glazbe, sporta i filma – rekao je Samir Milla, a Drago je bio kratak i jasan.

– Ako Sammy i ja ovako nastavimo, past će i zaruke. O tome više u polufinalu Kvizne situacije – kroz smijeh je poručio Drago Kudra.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.