Talent prekrasne Sanje Bajić prepoznaju i poznati svjetski vizažisti, a hobi uskoro pretvara u posao

19-godišnja Sanja Bajić sebe nam je predstavila kao rođenu Imoćanku s adresom u Žaboriću koja je odmalena pokazivala sklonost prema svijetu mode i šminke.

Iako prekrasna, u modelingu i manekenstvu još se nije okušala jer prioritet joj je, kaže, ono u čemu istinski uživa, a to je uljepšavanje drugih.

sanja bajic 2

– Još otkako sam bila djevojčica, imala sam veliku želju na neki način biti dijelom modnog svijeta, pogotovo kada je o šminkanju riječ. Sve je počelo s jedenjem maminih ruževa kad sam bila mala, a bilo je tu kasnije i prigovaranja nastavnika jer je po klupama i pernicama bilo više šminke nego pribora za školu. Nikad ne reci nikad, ali iskustva u modelingu ipak nemam. Osim kad sam model sama sebi – kaže Sanja koja je s godinama shvatila kako je to ono čime se u životu želi profesionalno baviti.

sanja sminka 3

sanja sminka 4

– Šminkanjem sam se ozbiljno počela baviti prije dvije godine, a iako su me moji, sasvim razumljivo, poticali da se uhvatim knjige, nisam ih baš poslušala, ali slijedila sam srce i ono što stvarno želim raditi. Mislim da je i njima sada drago što sam po ovom pitanju bila svojeglava jer i sami vide da je to ono u čemu istinski uživam – iskrena je Sanja koja je nekoliko ponuda za rad u šibenskim salonima ipak odbila jer će uskoro biti sama svoj šef.

– Imala sam nekoliko prijedloga za rad u salonima za uljepšavanje koje nisam prihvatila, ali ovo neće ostati samo na hobiju. Na tome već intenzivno radim jer ću ovoga ljeta konačno imati otvoren svoj obrt u kojem ću šminkati za sve prigode, kao i uređivati obrve, što sam počela raditi jer i sama nisam imala obrve, pa sam improvizirajući make up-om shvatila da se one vrlo lako mogu drugačije oblikovati i urediti voskom. Potrebno je samo malo vještine i dobre šminke.

sanja obrve

sanja kutak

Moj budući studio za uljepšavanje upravo je u fazi uređenja. Prostor će biti definitivno drugačiji i jako se veselim tome. Primjerice, zid je crne boje, a kada se konačno počnem ovim baviti profesionalno, svojim ću sumnjičavim roditeljima tako moći još više pokazati i dokazati da me to ispunjava i da sam zahvalna na tih nekoliko kvadrata koje su mi priuštili – smije se naša poduzetna sugovornica koja je iz likovnog uvijek imala petice, taj gen je naslijedila od tate koji dobro crta, a kada dobije inspiraciju za ekstremne look-ove, eksperimentirati najviše voli na svojim prijateljicama i sestrama koje se, kaže, još uvijek ne bune.

sanja sminka 9

sanja sminka 5

sanja sminka 8

 

sanja sminka 1

– Moje modelice su mi sve. Bodre me, ohrabruju i dopuštaju da ih šminkam kako želim. Inače tako funkcioniram. Nema tu kopiranja drugih ili posebnog učenja. Kad ugledam lice, odmah imam viziju onoga što s njim mogu napraviti. Moram naglasiti da make up nije samo onaj u svrhu pukog uljepšavanja. To može svatko uz malo volje, truda i dobre šminke. Volim improvizirati s neobičnim bojama i isprobavati različite, često ekstremne look-ove – objašnjava mlada umjetnica čiji je rad vrlo brzo prepoznat i na društvenim mrežama, pa joj tako komentare podrške ostavljaju brojni svjetski poznati šminkeri poput Pat McGrath. Sanjin rad možete pratiti ovdje.

sanja sminka 2

sanja sminka 6

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.