Tek je prva godina akademije, a već osvaja fotografski svijet: Ivanu Buviniću treće mjesto na Rovinj Photodaysu

Ivan Buvinić, student prve godine Akademije dramske umjetnosti, smjer snimanje, koji je jedan od najtalentiranijih šibenskih fotografa, fotografijom ‘Different place’ osvojio je treće mjesto na natjecanju Photodays u kategoriji ‘Arhitektura’. Uspjeh je tim veći jer je prijavljeno preko 12 tisuća fotografija iz čak 46 zemalja.

– To je rad koji je nastao u okviru vježbe linije i oblici iz glavnog umjetničkog predmeta Umijeće fotografiranja. Rad se zove ‘Different place’, a nastao je crno-bijelom tehnikom na 35 mm filmu. Zadatku sam pristupio na apstraktni način koristeći svjetlost i sjenu – kazao nam je Buvinić.

Different places - Ivan Buvinić
Different places – Ivan Buvinić

Tražio je, kaže, uzorke na fasadama u Zagrebu, a s obzirom na jaku svjetlost vizulizirao je fotografiju kako bi u obliku apstrakcije trebala izgledati.

– Nagrada mi služi kao poticaj u daljnjem radu. Motivira me da se trudim i budem stalno vani s fotoaparatom – kazao nam je student prve godine Akademije koji je jedno vrijeme, prije odlaska u Zagreb, bio vrlo darovit fotoreporter.

Rovinj Photodays je najveće natjecanje fotografije u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ljudi iz cijelog svijeta. Jedan je od najvećih festivala  fotografije Jugoistočne Europe. Riječ je o cjelogodišnjem projektu koji podržavaju brojne kulturne ustanove i organizacije te nekoliko ključnih pokrovitelja, a održava se od 2008. godine u organizaciji udruge Livingstone i Astorie.

ivan buvinić
Ivan Buvinić

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.