Koliko puta se zaželite toplog domaćeg peciva, a kad se sjetite vremena potrebnog za dizanje tijesta, miješanja i prevrtanja, odustanete u startu. Zato smo za vas pronašli idealan recept za tijesto koje možete zamijesiti dan prije ili kroz jutro i nastaviti obavljati već isplanirane stvari, a potom, kad ogladnite, izvući tijesto iz hladnjaka i u kratkom roku imati pred sobom savršena peciva.
Potrebne su vam četiri šalice brašna od dva decilitra, dvije žlice šećera, žličica soli, dvije žlice maslinovog ulja, pola litre mlijeka i jedna vrećica suhog kvasca.
Sastojke spojite u homogenu smjesu, stavite sve u vrećicu i ostavite u hladnjaku minimalno dva sata. Nakon toga izvadite tijesto iz hladnjaka i lagano ga uvaljajte u brašno. Možete oblikovati okrugla peciva, piroške, lepinje ili kiflice. Pecite peciva na tavi u vrelom ulju ili u pećnici na dobro namašćenom limu za pečenje.
(FOTO: Ilustracija/Torteikolacici.com)