Tri tipa prijateljica koje ti ne trebaju u životu

U nekom trenutku u životu jednostavno zaboraviš na određene prijateljice i nekako spontano dođe do prekida kontakta između vas. Na kraju krajeva, shvatiš da je sve stvar kvalitete, a ne kvantitete. Prema tome, odlučili smo ti olakšati: ovo su tri tipa prijateljica koje bez trunke grižnje savjesti možeš odmah ostaviti u prošlosti i tri koje trebaš čuvati zauvijek, piše miss7

Ne treba ti: Ona koja stalno trača :Ovo je ona cura koja zna SVE. O svima. I jedva čeka da ti sve istrača prvom prilikom. Iako te ponekad zabavlja svojim blesavim pričama i otkrićima, budi oprezna jer kod ovakvih tipova ljudi vrijedi jedno pravilo: tako kako tebi priča o drugima, tako i drugima priča o tebi. I ni trenutka nemoj sumnjati u to…
S druge strane, onu frendicu koja te svakim novim susretom sve više i više inspirira i budi u tebi divljenje – to je cura koja u tvoj život unosi ljubav i sreću. Čak i ako nemate slične ciljeve ili životne puteve, drži ovu prijateljicu u svom životu jer će ti upravo ona pomoći pametnim savjetima i idejama koje ti mogu okrenuti život naglavačke.

Ne treba ti: Ona koja je uvijek negativna

Ok, da budemo jasni – svi imamo dane kada se osjećamo loše, potišteno i depresivno. Naravno, kome ćeš se u tim danima pojadati ako ne svojim prijateljicama. Ali ako imaš osjećaj da se tvoja prijateljica jada, žali i kuka apsolutno svaki put kad se vidite, vrijeme je da se okružiš ljudima koji su pozitivniji i koji u tvoj život unose više pozitivne energije.

Zato ti u životu treba jedna Cheerleadersica, odnosno prijateljica koja te svaki put podrži, osnaži i napuni energijom. Ona je tvoj najveći fan i ne propušta priliku da te pohvali za sve što si postigla u životu. Čak i ako ti se ponekad čini da pretjeruje, prihvati svaki njezin kompliment sa zahvalnošću jer ona to stvarno i misli. I slobodno joj uzvrati istom mjerom!

Ne treba ti: Ona koja se stalno s tobom natječe

Malo natjecateljskog duha nikome ne škodi u životu, ali ako imaš osjećaj da je svaka tvoja priča, potez ili uspjeh samo okidač kako bi se tvoja prijateljica nadmetala s tobom – imaš ozbiljan problem pred sobom. Ovo nikako nije zdravo i definitivno nije vrijedno truda. Vjeruj nam.

Ono što ti treba u životu jest prijateljica koja se tvojim uspjesima ponosi kao da su njeni. Uopće nije važno koliko dugo ste prijateljice, važna je snažna veza koja vas povezuje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.