Trik uz koji ćete zaspati za nekoliko minuta

Nesanica mnogima stvara probleme. Ona ima razne zdravstvene i emocionalne uzroke, a najčešće je povezana sa stresom. Ako i vi imate problema sa spavanjem tj. ne možete utonuti u san, isprobajte jednu jednostavnu metodu disanja koja će vam pomoći da umirite misli i naspavate se.

Prema riječima stručnjaka, metoda disanja 4-7-8 temelji se na načlima meditacije i garantira da ćete zaspati za nekoliko minuta.

Kada legnete u krevet…

1. Mirno udišite zrak kroz nos u trajanju od 4 sekunde.
2. Zadržite dah u trajanju od 7 sekundi.
3. Izdahnite polako kroz usta u trajanju od 8 sekundi.

Prilikom osjećaja tjeskobe ili stresa raste razina adrenalina u organizmu, a disanje postaje brzo i vrlo plitko. Ova vježba djeluje poput sedativa jer ciljano usporava disanje i rad srca te vas opušta u vrlo kratkom vremenskom periodu, piše portal Zadovoljna.

Metodu 4-7-8 istraživao je i harvardski liječnik Andrew Weil koji je otkrio da istu već stoljećima prakticiraju indijskih jogiji. Oni je koriste tijekom meditacije kako bi postigli stanje potpune opuštenosti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.