U AMERIČKOM ČASOPISU ODUŠEVLJENI: Tisno je među deset najboljih dance festivala

Američki glazbeni časopis Paste uvrstio je festival Electric Elephant u Tisnom na popis 10 svjetskih festivala koji “oduzimaju dah”, napisavši za njega da je “smješten u blizini hrvatskog uspavanog ribarskog mjesta, a privlači neke od najvećih DJ-a house glazbe”.

Taj festival elektronske glazbe uvršten je na četvrto mjesto festivala na spektakularnim mjestima, a ove se godine održava od 9. do 13. srpnja. Na njemu će među ostalima nastupiti Todd Terry i Lindstrom. Kao posebnu atrakciju Paste navodi mogućnost isplovljavanja na pučinu u starom jedrenjaku, kao i zabave na brodovima.

Festival koji se održava u šibenskom arhipelagu organiziraju britanski promotori i DJ-i, a promovira široki miks glazbenih žanrova, od reggaea, soula, housea do techna i nudi različite načine za zabavu.

Ritmovi na plaži

Dok se preko dana može uživati na plaži uz lagane glazbene ritmove, tijekom noći, kako navode organizatori, “partija” se uz žešće zvukove. Nude se i brojne druge aktivnosti za opuštanje, poput jedrenja, masaže, yoge i izleta.

Na prvom mjestu Pasteova popisa festivala koji “oduzimaju dah” smješten je Worldwide Festival u švicarskom gradu Leysinu. “U Leysinu, malom mjestu u švicarskim Alpama s pogledom na dolinu rijeke Rhone i Mont Blanc, Worldwide Festival kombinira snijeg i pjesme”, navodi Paste. Festival koji se ove godine održava od 23. do 29. ožujka osnovao je DJ Gilles Peterson, a sadrži eklektičan i internacionalni miks plesnih glazbenih žanrova.

Konkurencija

Američki festival Sasquatch! zauzeo je drugo mjesto na listi, a održava se u George amfiteatru u Washingtonu. Na trećem mjestu popisa našao se norveški Traena Festival koji se održava na otočićima Husoya i Sanna

IZVOR: Jutarnji.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.