U jednom slučaju Instagram šalje notifikaciju kada ‘screenshotate’ tuđi sadržaj

Možda ste nekada napravili snimku zaslona nečije Instagram priče. Recimo da je to bila vaša simpatija pa ste frendici željeli pokazati kako je sladak/slatka na videu. Ili ste bivšoj kolegici s faksa, čiji je profil privatan, ‘screenshotali’ objavu i poslali u grupni chat da fotografiju vide i oni koji ju ne prate.

No, postoji slučaj u kojemu Instagram šalje notifikaciju za snimku zaslona. Događa se to kada ‘screenshotate’ nestajuće fotografije ili video zapise koje ste zaprimili u direktnoj poruci. Dakle, riječ je o onim fotografijama i videima koji su snimljeni dodirom ikone kamere u samoj poruci i koji se mogu pogledati samo jednom, a nakon toga nestaju, piše portal Srednja.

Osim direktne notifikacije, osoba će uz ‘screenshotanu’ fotografiju ili video dobiti malu ikonicu objektiva, a povlačenjem zaslona udesno, pisat će i poruka ‘snimka zaslona’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.