Ukrala iPhone pa se na Facebooku javila vlasnici i tražila je lozinku

Studentica kojoj je ukraden mobitel nekoliko mjeseci dobila je poruku od žene koja je tvrdila da ga je našla te ju tražila lozinku da ga može koristiti.

Studentica psihologije Beth Freestone bila je poprilično potresena kad joj je ukraden mobitel tijekom noćnog izlaska u Manchesteru, piše Daily Mail.

No kad je nekoliko mjeseci kasnije na Facebooku dobila besramnu poruku, ostala je u šoku. “Bok, nadam se da ti ne smeta što te ovo tražim ali dobila sam telefon, a mislim da si ga ti izgubila. Ja bih ga samo koristila 2 tjedna dok se moj popravlja, ali ga ne mogu koristiti bez lozinke za iCloud… je li moguće dobiti ju tako da te mogu odjaviti i prebaciti se na svoj račun. Unaprijed hvala, xx”, pisalo je u poruci, prenosi index.

No priča je dobila još bizarniji nastavak. Nakon razmjena poruka i dogovora da će joj poslati iPhone, Beth joj je poslala pet funti (oko 42 kune) kako bi imala za poštarinu. No umjesto toga ona je uzela novac i blokirala Beth tako da ju više uopće ne može kontaktirati.

“Složila se da će mi poslati telefon, ali nikad mi ga nije poslala. Samo je izmišljala izlike”, govori Beth. “I moji su joj prijatelji poslali nekoliko SMS poruka kada je prestala meni odgovarati, ali mi i dalje nije htjela poslati iPhone, a postala je i pomalo agresivna, nastavlja.

Beth incident nije prijavila policiji, no odlučila je ženu otkriti barem na društvenim mrežama.

Foto:Ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.