Mnogi odbili prihvatiti pravilo

Uno razočarao i iznervirao igrače diljem svijeta: ‘Ovaj potez ne smijete činiti’Foto: Screenshot YouTube

Ekipa iza popularne kartaške igre Uno prozvala je igrače koji slažu karte +4 i +2 jednu na drugu i tako tjeraju druge igrače da vuku više karata.

Cilj u igri Uno jest riješiti se svih karata u ruci, stoga nema ništa gore nego kad vam netko složi jednu na drugu kartu zbog kojih morate povući hrpu karata sa špila. Međutim, iz Una su na Twitteru objavili da su takvi potezi zapravo protiv pravila, što je iznenadilo mnoge. – Ako netko stavi kartu +4, morate vući četiri karte i preskočiti red. Ne možete staviti +2 kako bi iduća osoba vukla šest karata. Znamo da ste to probali – objavljeno je na službenom profilu Una, piše Večernji.

Mnogi igrači pitali su za pojašnjenja – smije li se slagati +4 na +4 ili +2 i +2. Odgovor je u oba slučaja bio isti: Ne!
Mnogi su odbili prihvatiti takvo tumačenje pravila.

– Znam da je ovo doslovno vaša igra koju ste izmislili, ali to je netočno, žao mi je – napisala je jedna tviterašica. Neki su stali na službenu stranu.

– Obožavam kako se ljudi svađaju s Unom o tome kako se igra Uno. Igra koju su oni stvorili – napisao je jedan korisnik.

Na kraju krajeva, ne treba sumnjati da će unatoč ovom pojašnjenju pravila iz službenih izvora igrači diljem planeta nastaviti bacati +4 i +2 karte jednu na drugu i tako ugrožavati brojna prijateljstva, veze i rodbinske odnose.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.