UPOZORENJE ZA SVE VLASNIKE: Vodootporne Xperije ne bi trebali koristiti ispod vode

Za sve korisnike Sonyjevih Xperia uređaja nedavno je izašlo pomalo proturječno upozorenje: Nemojte koristiti svoje Xperia uređaje ispod vode.

Iako sumnjamo da netko ide roniti s mobitelom u džepu, činjenica da je mobitel vodootporan dugo je bila Sonyjev marketinški adut. No, sada na svojim stranicama upozoravaju da je riječ o testovima u laboratorijskim uvjetima te da ne jamče ispravnost uređaja ako se korisnici služe njime ispod vode, otkrio je Xperia Blog.

Xperia mobiteli imaju IP65/68 ocjenu što znači da su potpuno otporni na prašinu i testirani su u običnoj vodi na dubini od 1.5 metara.

– Nakon 30 minuta u laboratorijskom bazenu uređaj se uz oprez vadi van te se njegove funkcije testiraju – navodi se iz Sonyja.

To znači da Xperija može podnijeti kišu, vjerojatno joj se neće ništa dogoditi ako vam sklizne u kadu, no bolje se kloniti mora i bazena. Iz Sonyja upozoravaju i kako morate paziti da su svi USB portovi zatvoreni kako voda ne bi ušla u njih.

Ako ste namjeravali kupiti novu Sony Xperiju Z5, budite oprezni. Iako ima najveću moguću ocjenu za otpornost na prašinu i vodu, mogli bi imati poteškoće ako vaš uređaj završi u moru ili bilo kakvoj tekućini koja nije obična voda. Sony navodi da uređaj ne bi trebali potpuno uroniti ili izložiti morskoj vodi, slanoj ili kloriranoj vodi te tekućinama poput sokova. Nepravilno korištenje bi moglo poništiti jamstvo uređaja.

– Postoje mnogi faktori koje nismo uzeli u obzir pri testiranju uređaja. Upravo zato ne predlažemo da koristite Xperiju Z5 pod vodom – napisao je Sonyjev predstavnik na forumu.

izvor:24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.