Uskoro starta druga Proljentura na Žirju, provjerite program

Udruga ŽOS i ove godine poziva sve ljubitelje Žirja na drugu žirajsku Proljenturu, humanitarnu manifestaciju koja će se održati 11. svibnja na otoku Žirju. U centru Žirja (Srcela) bit će smješteni štandovi s pićem i hranom. Program će obogatiti i glazba uživo tijekom cijelog dana.

U sklopu programa bit će organizirane dječje igre i aktivnosti s animatorima kako bi djeca imala sve što je potrebno za dobru zabavu, a sprema se i posebna atrakcija za djecu – Casper Magic Show i predstava ‘Dobro došli u svijet čarolije’ najpoznatijeg šibenskog iluzionista Milorada Miškovića Caspera. Odrasli će također imati prilike sudjelovati u raznim zabavnim igrama, ali i odmoru i šetnji kroz predivnu prirodu ovog prekrasnog otoka. Također je za avanturiste koji požele provesti i sljedeći dan na Žirju predviđena šator free zona u selu blizu mjesta održavanja same manifestacije.

Izletnički brod za Žirje polazi iz Šibenika s rive ispod Autobusnog kolodvora u 11 sati dok je povratak istim iz Žirja predviđen za 18.30 sati. Osim organiziranog prijevoza, redovna trajektna linija za Žirje polazi u 11.30 s trajektnog pristaništa, dok je povratak iz Žirja redovnom trajektnom linijom u 17.45.

Proljentura  je zamišljena kao cjelodnevna zabava uz igru i druženje, kako za one najmlađe, tako i za one malo starije. Manifestacija ima karakter humanitarne akcije, te se svake godine bira druga tema, odnosno cilj, u čiju svrhu se prikupljaju sredstva. Ove godine sredstva se prikupljaju za renoviranje stare i zapuštene seoske dizalice za brodove na otoku Žirju, a čime se želi omogućiti stanovnicima i posjetiteljima otoka Žirja jednostavnije uređenje i održavanje njihovih brodova na otoku.

Prošle godine sredstva su se prikupljala za sanaciju javne seoske gusterne na otoku Žirju, te je prva žirajska Proljentura urodila plodom. Naime, prva faza sanacije gusterne je već gotova, radovi na drugoj fazi su u tijeku, a financiranje obnove preko iznosa prikupljenog humanitarnom akcijom u potpunosti je pristala financirati tvrtka Hrvatske vode.

Manifestaciju organiziraju udruga Žirje otok sreće (ŽOS) zajedno s mještanima i prijateljima otoka Žirja, uz potporu Grada Šibenika i Turističke zajednice Grada Šibenika.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.