Uz ovaj trik Talijanki možete jesti tjesteninu i ne brinuti o višku kilograma

Talijanke su poznate po tome da vole uživati u hrani, ali to ne znači da će se pomiriti s viškom kilograma. U održavanju vitke linije pomaže im i svakodnevni trik od 15 minuta koji svatko može kopirati

Talijanke imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele, kruh, tjesteninu, sladoled, vino. Kalorije kontroliraju tako što jedu jednostavne i cjelovite namirnice, stavljaju manje preljeva i umaka te jedu male porcije.

Zbog takvog načina konzumiranja hrane Talijanke ne moraju ići na dijete te ih niti ne prakticiraju, a kako bi ostale vitke služe se i trikom koji je zapravo dio talijanske kulture – kad god su u prilici odu kratko prošetati, obično 15 minuta.

Talijanke ponekad šeću i nekoliko puta dnevno i to obično poslije obroka. No, tijekom tih šetnji nećete ih vidjeti da nose aparate za mjerenje koraka ili odjeću za oblikovanje tijela koja potiče znojenje i mršavljenje.

Talijanke tijekom tih ritualnih šetnji uživaju u sunčevim zrakama, porazgovaraju sa susjedima ili u šetnju idu s članovima obitelji što im je i prilika da se druže.
Dobrobiti šetnje nakon jela dokazala je i znanost. Istraživanje objavljeno u časopisu “Diabetes Care” pokazalo je da tri šetnje po 15 minuta dnevno smanjuju rizik od dijabetesa.

Istraživanja su pokazala i da je šetnja poslije večere najkorisnija: lagana fizička aktivnost i sumrak, odnosno večernja tama mogu “reprogramirati” tjelesni sat te vam tako pomoći da bolje spavate, poboljšati probavu, smanjiti nalet inzulina koji se događa nakon jela te ubrzati metabolizam – i sve to bez da uopće imate osjećaj da vježbate.

Izvor: zadovoljna.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.