Uživanje u pizzi bez grižnje savjesti? Moguće je, našli smo genijalan recept za zdravo tijesto!

Pizza je jedna od najpoželjnije hrane diljem svijeta, ali pazite li na prehranu, vjerojatno znate da je morate izbjegavati zbog ogromne količine ugljikohidrata koji se kriju u njoj, posebice u klasičnom tijestu. U potrazi za zdravim varijantama pronašli smo nekoliko recepata za tijesto, a vama prenosimo onaj od palente!

Potrebna vam je litra vode, 450 grama palente, dvije žlice maslaca, sol, papar i oko pet dekagrama parmezana ili nekog drugog tvrdog naribanog sira.

U lonac ulijte vodu, posolite je i pričekajte da zakipi. Skinite ga s vatre i lagano umiješajte palentu, a potom vratite na štednjak i neprestano miješajte oko pet minuta, odnosno dok se palenta ne počne odvajati od lonca i postane čvrsta. Dodajte i malo papra, dvije žlice maslaca i parmezan.

Gotovu palentu prebacite na podlogu za pečenje koju ste prekrili papirom za pečenje i namazali sa žlicom maslinovog ulja. Stanjite palentu na debljinu od oko jedan centimetar i pustite da se ohladi i stvrdne, a potom možete slagati svoju zdravu verziju pizze.

Neizostavna je, naravno, pasirana rajčica u koju možete ubaciti žlicu origana, a onda slažete nadjev po vašoj volji.

I to bi bilo to od posla. Nadjevenu palentu pecite oko 15 minuta na 200 stupnjeva, a kad je piza gotova, izvadite je iz pećnice i pustite da se malo ohladi kako bi se palenta ponovno stvrdnula.

Uživanje u vašoj zdravoj pizzi može početi. Dobar tek!

(FOTO: Pixabay)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.