Uzrok konfuzije, čudnog ponašanja: Ovo je najkontroverzniji znak Zodijaka

Je li vaš partner, koji je pripadnik ovog znaka, uzrok konfuzije zbog svog čudnog ponašanja, jer je strastven s vama jednu minutu, a iduću je naizgled potpuno nezainteresiran?

Ako ste odgovorili potvrdno na ta pitanja, došli ste na pravo mjesto.

Ja sam taj.

Škorpion.

I otkrit ću vam neke vrlo dobro čuvane tajne o ovom astrološkom znaku.

Usput, dat ću vam nekoliko savjeta i upozorenja koji će vam pomoći da bolje shvatite zašto vaš partner  ponekad djeluje na način na koji djeluje – što bez sumnje može biti teško za shvatiti!

Na kraju, raspravljat ću o znanosti koja stoji iza Škorpionove osobnosti, koja se temelji na astrofizici i nema nikakve veze s grčkim ili rimskim bogovima, piše portal Atma.

Jeste li spremni? Krenimo!

Za početak, počnimo s osnovnim pozitivnim i negativnim osobinama.

Škorpion – Pozitivne i negativne osobine

Pozitivne osobine

Odan

Hiper – fokusiran

Strastven

Velika strast

Znatiželjan/Logičan

Kompetitivan

Empatičan

Negativne osobine

Emotivno hladan

Opsesivan

Tajnovit i misteriozan

Manipulativan/uvredljiv

Pretjerano osjetljiv

Fokusiran na sebe

Nedostupan

Pozitivne osobine

Strastven i intenzivan

Škorpioni su strastveni i intenzivni. Kao jedan od njih, mogu vam reći da je to dvostruki mač. Kada smo u vezi, pogotovo na početku, druga osoba će doživjeti naš jedinstveni, strastveni, laserski fokus.

Kada postanemo intimni, naš partner će iskusiti ljubav kakvu nikada prije nije iskusio. Naša energija je privlačna i neodoljiva.

Odan i intuitivan

Škorpioni su lojalni. U vezi smo, također, vrlo intuitivni i empatični. Kada smo u vezi s ostalim znakovima zodijaka – oni ne razlikuju našu „udaljenost“ od ambivalentnosti.

Prošetat ćemo preko žeravice za svog partnera kada smo zaljubljeni, ali teško nam je ponekad pokazati svoje emocije zbog drugih stvari koje se događaju unutar nas (vidi negativne osobine).

Znatiželjan, logičan i hiper – fokusiran

Škorpioni su znatiželjni i logični, što može biti pozitivna i negativna stvar. S jedne strane, imamo tu jedinstvenu sposobnost da dekonstruiramo određeni problem ili dilemu, slično kako se i Spock iz Zvjezdanih staza može približiti određenom problemu.

Naša logična priroda je često puta potaknuta pitanjem “Što?” … što znači da nas zanima uzrok vašeg ponašanja. Ova radoznalost i logična priroda, kao što je ranije spomenuto, može biti dvosjekli mač, jer kad smo hiper-fokusirani na određeni problem, postajemo opsjednuti do točke da to postaje iritantno.

Izazvati ćemo argumentima i prepirati se kako bi izvukli iz vas ono što ste zaista mislili, što je primarna funkcija naše radoznale prirode. Naš jedini alat za uklanjanje određene opsesije je pronaći novu.

Empatičan

Škorpioni su izrazito empatični. Iz razloga kojeg ne razumijemo, mnogi muškarci Škorpioni mogu osjetiti što se emocionalno događa s njihovim partnerom. U stvari, mi vjerojatno možemo osjetiti ono što naš partner osjeća čak i kada nismo fizički prisutni.

Razlog tome je taj što kada smo zaljubljeni, potpuno se fokusiramo na svog partnera. Međutim, ta sposobnost empatije ograničena je na one s kojima smo bliski. Naša logična priroda može s vremena na vrijeme utjecati na tu sposobnost, jer smo skloni pretjerano racionalizirati i pretjerano razmišljati.

Upozorenje: Važno je da znate – kada smo na mirnom mjestu, mi smo u mogućnosti čitati vaše emocije i to s jezivom točnošću. Nije potrebno da govorite u našem prisustvu jer mi znamo što se događa unutar vas. Ako ste već nekad u prošlosti imali interakciju sa Škorpionom, znat ćete da je to istina.

Kompetitivan 

Škorpioni su kompetitivni  u svim stvarima kojima se bave. Drugim riječima, kada odlučimo sudjelovati u određenoj djelatnosti, mi želimo biti najbolji i tada smo nemilosrdni. Kao i druge osobine ovdje spomenute, to može biti blagoslov i prokletstvo.

Naša natjecateljska priroda košta nas naših odnosa. To je jedan od razloga zašto Škorpioni djeluju toliko hladni. Teško nam je kontrolirati emocije duboke strasti i ljubavi, dok pokušavamo uravnotežiti te osjećaje s našom snažnom željom da “pobijedimo” u drugim poljima u životu.

Negativne osobine

Previše tajnovit 

Ako želite uočiti Škorpiona, tražite osobu koja nosi sunčane naočale u situacijama u kojima je to potpuno nepotrebno, na primjer – kada je oblačno ili čak i noću. Znat ćete da ste u prisutnosti Škorpiona, jer kada prođete kraj njega, osjećat ćete snažnu silu koju je teško opisati.

Mnogi karakteriziraju škorpione kao “zločeste ljude”, jer odašiljemo opasnu, ali – paradoksalno – privlačnu vibraciju.

Hladan i nedostupan

Škorpioni su prokleti opsjednutošću određenim projektom ili aktivnošću rješavanja problema. To može uzrokovati da mnogi od nas izgledaju emocionalno hladni i nedostupni.

Za ljude koji tek upoznaju Škorpiona: važno je da znate da se na prvi pogled možemo činiti hladni zbog toga što se pokušavamo uskladiti s vašom osobnošću. Potrebno nam je neko vrijeme da to učinimo, ali kad se „prespojimo“ na vaš kanal, činimo to s preciznošću.

No, smetnje se često događaju zbog naše opsesivne prirode, što nas opet izaziva da se usredotočimo na druge stvari.

Manipulativan i uvredljiv

To su možda naše najveće slabosti. Škorpioni zapravo pribjegavaju manipulaciji, posebno kada su ljubomorni ili postanu ogorčeni. Kada smo u ljubavnoj vezi, očekujemo potpunu posvećenost. To je možda jako sebično, ali ako želite biti s pravim Škorpionom, to morate razumjeti.

Upozorenje: Ako otkrijemo da koketirate s drugim ljudima, a to smo u stanju osjetiti kroz naše empatične sposobnosti, morate biti oprezni. Kažem to jer ćete osjetiti gadan ubod. Učinit ćemo vaš život bijednim. Razmislite o svojim iskustvima sa Škorpionima i znat ćete da je to apsolutno točno.

Ljubomoran i pretjerano osjetljiv

Ove karakteristike idu ruku pod ruku s prethodno spomenutim osobinama. Kada smo u vezi, mi postajemo zaštitnički nastrojeni. Teško nam je koristiti racionalnu stranu mozga kada mislimo da je netko zainteresiran za vas. Također, vrlo smo osjetljivi na kritike. Zapravo, pretjerano osjetljivi.

Upozorenje: Ako nas se često previše oštro kritizira, to aktivira vrlo ružnu stranu naše ličnosti i tada tražimo osvetu. To se događa kroz manipulaciju. Ne sviđa nam se ovaj dio osobnosti i izbjegavamo ga  koristiti kad god je to moguće. Molim vas, nemojte aktivirati taj čip u nama, u protivnom – pazite se.

Opsesivnost i fokusiranost na sebe

Škorpioni se često optužuju za opsesivnost pa čak i narcisoidnost Na nekoj razini, to je istina. Mi postajemo opsjednuti određenim problemom, projektom ili zagonetkom i nećemo se zaustaviti u našoj potrazi za rješenjem sve dok ga ne postignemo.

Ovaj način ponašanja se često miješa s narcisoidnošću. Mogu vam reći da je to potpuno netočno. Mi posjedujemo veliku dozu empatije i suosjećanja za druge. Jednostavno smo skloni biti opsjednuti s nekim stvarima do te mjere da postaje smiješno.

Mnogi od nas imaju dijagnozu opsesivno-kompulzivnog poremećaja iz tog razloga. I dok neki od nas žele biti u središtu pažnje, većina nas bježi od toga, jer osvjetljava dijelove naše osobnosti koje želimo skriti.

Ostale karakteristike

  • Uglavnom jako dobro znamo raspolagati s novcem i nismo impulzivni tipovi kad je riječ o potrošnji.
  • Opsjednuti smo svojim izgledom i imidžom.
  • Pamtimo poput slonova i možemo se sjetiti najsitnijih detalja o nečemu što se dogodilo davno.
  • Nepovjerljivi smo i treba nam vremena da u nekoga steknemo povjerenje.
  • Često zbog naših opsesija koje se manifestiraju u obliku stresa u lumbalnoj regiji imamo problema s leđima.
  • Brižne smo osobe i  žestoko neovisne i nije nam draga ni pomisao da netko brine o nama.
  • Mnogi od nas rade u područjima kao što su psihologija, novinarstvo, zdravstvo, inženjerstvo i financije. Sva ova polja uključuju upotrebu logike, u čemu Škorpion briljira

Ostatak teksta pročitajte ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.