VIDEO ‘Kad je Arsen bija dite’: Poslušajte kako se Cvrčci prisjećaju velikog šibenskog kantautora

‘Kad je Arsen bija dite’, naziv je pjesme koju su članovi Dječjeg zbora Cvrčak izveli na ovogodišnjem Hrvatskom dječjem festivalu, održanom u nedjelju u dvorani Vatroslav Lisinski. Nastup je bio obojan i posebnim nadahnućem, jer pjevali su pjesmu posvećenu velikom Arsenu Dediću i njegovu djetinjstvu. Na taj način svima su poslali poruku kako šibenska djeca neće zaboraviti velikog umjetnika, čije su pjesme uvijek pjevali s posebnim osjećajem.

Iako je sudjelovanje najmlađih šibenskih pjevača na toj priredbi dugogodišnja tradicija, ove godine sigurno su imali dvostruki razlog za slavlje i osjećaj ponosa. Naime, mali su ‘Cvrčci’ i ‘Cvrčkice’ na tom dječjem festivalu bili jedini predstavnici Šibensko-kninske županije, čak stoviše, jedni od rijetkih predstavnika dječjih zborova iz dalmatinskih županija.

cvrčak

Zadovoljstvo nakon nastupa u Zagrebu nisu krile autorice stihova i glazbe, Maja Gulin, ravnateljica Dječjeg vrtića Šibenska maslina i Sonja Batur, dirigentica zbora.

– Članovi zbora su djeca iz predškolskih ustanova Smilje i Šibenska maslina. Presretne smo jer su djeca s posebnim nadahnućem otpjevala pjesmu napisanu u čast velikog umjetnika koji je u u prošlosti rado poklanjao Cvrčku svoje skladbe. Nakon Arsenovog ‘Sniga u Šibeniku’, pjesme koju je poklonio zboru za 30. godišnjicu djelovanja, i njegovih ostalih pjesama, ne sumnjamo kako će pjesmu ‘Kad je Arsen bija dite’, naša publika slušati s velikim zadovoljstvom – izjavile su autorice pjesme nakon nastupa u dvorani Lisinski.

U zboru koji će za nekoliko godina slaviti veliki jubilej, 35 godina djelovanja, pjevaju mališani iz dvaju gradskih predškolskih ustanova, DV Šibenska maslina i DV Smilje. Nastup u Zagrebu uvertira je brojnim nastupima koje pripremaju za 2018. godinu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.