VIDEO: ‘Moja generacija samo postoji, uopće ne pridonosi društvu’

Mlada novinarka Alexis Bloomer očitala je ozbiljnu lekciju svojoj generaciji preko dvominutnog videa koji je objavila na Facebooku . Njezin video ima gotovo milijun podjela, pogledan je preko 37 milijuna puta i skupio je skoro 50.000 komentara.

Alexis se novinarstvom počela baviti kao tinejdžerica, dobila je niz nagrada i stipendija, radila je na nekoliko TV postaja pa stoga ne čudi da je i ovako mlada već uspjela.

Kako bilo, ona je vjerojatno jedna od prvih osoba koja spada u generaciju Y ili ‘milenijalce’ (osobe rođene između 1980. i ranih 2000-tih) koja se okomila upravo na svoju generaciju.

Mnogi su se našli uvrijeđenima, no broj podjela ipak dovoljno govori o tome kako je njezin govor prihvaćen.

Njezine riječi prenosimo u ponešto skraćenom obliku, a govor u cijelosti možete pogledati u videu.

Ako na svojim profilima na društevnim mrežama poput mene imate među prijateljima nekog starijeg od 40 godina, onda ste sigurno primijetili da povremeno napišu kako naša generacija ne valja. Kao pripadnik te generacije odlučila sam istražiti što stvarno ne štima s tom generacijom i zašto su toliko ljuti na nas.

Tada sam shvatila da mi više-manje samo postojimo i da ni na koji način ne pridonosimo društvu.

Naša generacija ne poznaje osnove pristojnog ponašanja koje uključuju ‘ne, gospođo’ ili ‘da, gospođo’. Ne samo da ne otvaramo ili pridržavamo vrata ženama, nego ne pomažemo ni starim osobama. Slušamo zbilja opscenu glazbu koja ponižava žene i uglavnom glorificira droge i kriminal. Koristimo pogrdne izraze za osobe koje volimo, ljudi poput Kim Kardashian su nam idoli, a vrijeđamo ljude poput Tima Tebowa.

Lijeni smo, umišljeni, želimo zaraditi puno novaca i imati besplatno obrazovanje, ali u to nismo spremni uložiti truda. Više vremena potrošimo online stvarajući prijatelje, a manje da izgradimo stvarne odnose i veze.

Naša ideja zauzimanja za nešto ili izražavanja stava znači otvoriti Facebook i napisati status o tome i vjerujemo da nas određuje broj prijatelja ili fanova. Ne poštujemo starije, ne poštujemo ni svoju zemlju.

Za našu generaciji ništa nema vrijednost jer apsolutno sve iskorištavamo.

Imamo toliko više mogućnosti za uspjeh od generacija prije nas, a uopće ne cijenimo mogućnosti koje danas imamo.

Želim pokazati da su me roditelji bolje odgojili.

https://youtu.be/fB_XjLBEKg8

izvor:jutarnji list

foto:screenshot youtube

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.