VIDEO: Pretrpjela već dva moždana udara: Osmogodišnja Tonka treba vašu pomoć

Osmogodišnja Tonka po pomoć mora u Zürich, a to košta. Zato su se njezini prijatelji iz škole udružili kako bi joj pomogli.

Mala Tonka Jerković možda jednom bude kuharica ili slastičarka ili liječnica, a možda i pjevačica. No, da bi se uopće mogla nadati, treba vašu pomoć. Osam joj je godina i već je imala dva moždana udara. A drugi je bio osobito težak.

Tonka je zarobljena u svojim mislima. Ne može govoriti, niti se samostalno kretati.

“Taj dan kad se to dogodilo je bilo strašno vruće vani. Oni su to pripisali, taj prvi put, nekakvoj dehidraciji, pa se krv zgrušala možda malo previše i tako… Sve do sad, do 22.12.2015., kad se dogodio drugi, koji je stvarno bio težak i ostavio je teške posljedice na Tonku”, priča Tonkin otac Vedran Jerković.

Moždani se udar nije dogodio na površini, već u sredini mozga.

“Zbog toga je još teži slučaj jer ona nije bila tipično nepokretna, ona ne može sama sjediti. Znači ja je moram držati, uglavnom je na meni provela prvih par mjeseci, da je ja pridržavam. I imala je velike strahove”, kaže Tonkina majka Ivana Jerković.

Broj računa na koji možete Tonkici uplatiti novac ispisan je niže:

RBA
Ivana Jerković
Zagreb
HR6124840083113287971
OPIS PLAĆANJA: Donacija za liječenje Tonke Jerković

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.