VIDEO Žena kao muza u retro aranžmanu šibenskih glazbenika: BluVinil u Zagrebu snimili spot za ‘Helenu’

Kantautorska četvorka okupljena u bend BluVinil, kojeg čine mlade šibenske glazbene snage Rino Miorin, Bruno Jakelić, Filip Knežević i Matej Nakić zajedno s Labinjaninom Lukom Naćinovićem, snimili su svoj drugi singl pod nazivom ‘Helena’.

Pjesma je nastajala dvije godine i kroz to razdoblje prošla je kroz brojne promjene, tražeči se tekstualno i zvučno sve do trenutka kada je konačno sazrijela, ispričao je frontmen benda Matej Nakić.

– Tema pjesme je položaj moderne žene u kulturi koja još uvijek čuva neke zastarjele i pomalo smiješne manire starog doba. Konkretno, propitkuje se umjetničko objektificiranje žene kao muze, kao one o kojoj se pjeva i one koja zapravo nema vlastiti glas. Ironija cijele priče, izvedena s namjerom da se dodatno osnaži poanta, činjenica je da o jednoj tako osjetljivoj tematici opet pjeva skupina muškaraca i to u poprilično retro glazbenom aranžmanu, praćeni pomoćnim ženskim vokalima – kazao je Matej, inače frontmen benda.

Osnovna misao kroz koju se bend predstavlja je slobodno eksperimentiranje s glazbenim stihovima unutar klasičnog pop-rock izričaja i stapanje svijeta radiofoničnih pjesama sa svijetom nekonvencionalnih glazbenih oblika. Tekst za ‘Helenu’ potpisuje Matej Nakić, u glazbi mu se pridružuju Filip Knežević, Bruno Jakelić i Luka Načinović, a svi zajedno potpisuju i aranžman.

Za ekranizaciju Helene zaslužan je Sasha Welles, a njezin je lik utjelovila Vini Juričić.  Pjesma je snimljena u AMS studiju, za mix je zaslužan Antonino Šimić iz Greenwood Studija, a za master Dragutin Smokrović Smokva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.