Vinili se vraćaju u modu: Sajmom ploča, gramofona i stripova Šibenik obilježio dan prodavaonica ploča

Jučer je u Šibeniku počeo treći Long play day u Šibeniku, manifestacija kojom se Krešimirov grad na jedinstven način pridružuje ostatku svijeta u obilježavanju Record store daya ili, u prijevodu, Svjetskog dana prodavaonice ploča.

lpd16

lpd1

lpd8

Prodavaonice ploča u Šibeniku nema, ali zato postoji niz obožavatelja vinila, Kulturna udruga Fotopoetika, DJ kolektiv Project 33/45 i niz drugih DJ-eva na vinilima, te klub Azimut koji treću godinu zaredom zajedničkim snagama kao organizatori svojim sugrađanima i gostima grada nude ono najbolje od glazbe.

lpd12

lpd13

Novost u ovogodišnjem programu Long play daya 2016 je činjenica da traje dva dana, odnosno Record store day 2016 na nivou svijeta počeo je u Šibeniku jučer u 21 sat.

Jutros se stoga ispred Azimuta okupilo desetak kolekcionara ploča, stripova, gramofona, analognih fotoaparata, videa i kazeta iz Šibenika i okolice, a iz Zagreba je zbog šibenskog Long play day-a stigao i Nenad.

nenad

– Nije mi bilo teško putovati jer dolazak u Šibenik znači samo jedno – smijeh i uživanje. Jučer sam puštao glazbu, a danas izlažem svoju kolekciju koja broji više od tisuću ploča. Ne mogu izdvojiti niti jednu kao favorita jer mi je svaka podjednako važna i sve ih redovito slušam – rekao nam je strastveni ljubitelj ploča Nenad Borović koji ploče ne prodaje, iako se dosta Šibenčana danas interesiralo za kupnju.

nenad2

lpd2

Odazivom Šibenčana zadovoljni su i predstavnici organizacijskog tima Snježana Klarić i Hrvoje Jelković.

– Ovdje se, moramo istaknuti, ne radi o zaradi, već za cilj imamo na jednom mjestu okupiti ljubitelje vinila. Na popis onoga što se vraća u velikom stilu ove smo godine uvrstili i stripove koji se također vraćaju u velikom stilu – poručili su organizatori koji su za sve okupljene vrijedno pripremali i palačinke.

lpd5

lpd19

U sklopu Long play daya, večeras vas čeka projekcija filma ‘Pola stoljeća diska’ redatelja Zvonimira Rumboldta, u 23 sata nastupa neo soul funk bend Mangroove, a nakon toga ne propustite i slušaonicu ‘Kontranapad’ by Nino Rak.

lpd10

lpd9

lpd14

lpd11

lpd6

lpd15

lpd17

lpd3

lpd4

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.