Zašto često mijenjanje seksualnih partnera nema smisla

Ilustracija

Granice intime ponekad su nejasne. Kada su muškarac i žena u seksualnoj vezi, oni otvaraju vrata svoje intime onako kako to ne rade prema drugima. Ta bliskost i snaga seksualnog otvaranja pruža sigurnost koja može maskirati sve ostale loše aspekte veze i to je razlog zašto opstaju i loše veze.

U emotivnim vezama, seksualnost se po intenzitetu doživljava na sličan način kao afektivna veza s roditeljima u najranijem djetinjstvu. Mladi ili emotivno nestabilni ljudi, kada prekidaju veze, imaju osjećaj gubitka svog identiteta kao malo dijete koje gubi majku prema kojoj nema jasne granice, piše Zdrava krava

Oni nisu u stanju uklopiti u svoju osobnost ono što je u vezi bilo vrijedno, naročito bliskost i intimnost i doživjeti ih kao dio sebe koji ne mogu izgubiti prekidom s partnerom. Partneri nam zapravo pomažu da pronađemo sebe
Odrasli ljudi, zahvaljujući svom iskustvu, najčešće nauče da sličnu bliskost mogu ostvariti i s drugim osobama. Ako netko popušta u svojim odnosima sa suprotnim spolom pred prvim impulsom seksualnosti i na tome se zadržava, to je kao da svakoga dana kopa rupu od 5 cm na drugome mjestu, zbog čega nikada neće biti u stanju iskopati bunar i doći do vode.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.