" "
Više

    " "

    Zašto nikad ne biste trebali prolijevati vodu u kojoj ste kuhali tjesteninu

     

    Ako ste dosad vodu u kojoj ste kuhali tjesteninu prolijevali niz odvod, nakon ovog teksta bit će vam veoma krivo što ste to radili.

    Naime, Cooking Light piše da kuhari tu slanu vodu u kojoj se kuhala tjestenina nazivaju čak i “tekućim zlatom” jer uvelike poboljšava okus, ali i teksturu umaka. Dakle, umjesto da je prolijete dodajte je umaku koji ćete poslužiti uz tjesteninu – osjetit ćete razliku.

    Također, kuhari tvrde da nikad ne biste tjesteninu trebali kuhati u previše vode, već u taman onoliko koliko je potrebno da prekrije količinu tjestenine koju kuhate. Ako vas je strah da će se zbog toga slijepiti, kuhari kažu da se to neće dogoditi ako je nekoliko puta promiješate tijekom prve dvije minute kuhanja, piše index.

    Upravo zbog manje količine vode u njoj će ostati savršena količina škroba iz tjestenine i upravo će to dati poseban okus vašem umaku.

    Foto: youtube

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Udruženje obrtnika Šibenik obilježava 20 godina organiziranja Uskrsnog...

    U Udruženje obrtnika Šibenik s ponosom se prisjećaju prvog Uskrsnog doručka kojeg je 2004. godine  Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika  pri Udruženju obrtnika Šibenik ...

    U Rogoznici će 40 posada jedriti protiv droge

    Lions Club International District- 126 Hrvatska u suradnji s marinom 'Frapa' u Rogoznici, koja je jedna od najljepših marina na Jadranu, organizira  25. međunarodnu...

    Tradicionalni uskrsni Emaus na Skradinskom buku

    Na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja, na Skradinskom buku i ove će godine biti proslavljen uskrsni Emaus, a do 13 sati ulaz u Nacionalni park...

    Noćnu vožnju pijanog 31-godišnjaka kroz Brodaricu prekinula patrola

    Noćas, 29.ožujka u jedan sat iza ponoći u Brodarici, prilikom kontrole prometa od strane policijskih službenika Prometne policije Šibenik, zaustavljen je osobni automobil šibenskih...

    NAJNOVIJE

    Udruženje obrtnika Šibenik obilježava 20 godina organiziranja Uskrsnog doručka

    U Udruženje obrtnika Šibenik s ponosom se prisjećaju prvog Uskrsnog doručka kojeg je 2004. godine  Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika  pri Udruženju obrtnika Šibenik ...

    U Rogoznici će 40 posada jedriti protiv droge

    Lions Club International District- 126 Hrvatska u suradnji s marinom 'Frapa' u Rogoznici, koja je jedna od najljepših marina na Jadranu, organizira  25. međunarodnu...

    Tradicionalni uskrsni Emaus na Skradinskom buku

    Na Uskrsni ponedjeljak, 1. travnja, na Skradinskom buku i ove će godine biti proslavljen uskrsni Emaus, a do 13 sati ulaz u Nacionalni park...

    Noćnu vožnju pijanog 31-godišnjaka kroz Brodaricu prekinula patrola

    Noćas, 29.ožujka u jedan sat iza ponoći u Brodarici, prilikom kontrole prometa od strane policijskih službenika Prometne policije Šibenik, zaustavljen je osobni automobil šibenskih...