Zbog ovih sedam plesnih filmova žene propuštaju subotnje izlaske

Prljavi ples
Romantična priča o dobroj djevojci Frances Baby Houseman koja proživljava najbolji dio svog života na ljetovanju s plesnim instruktorom Johhnyjem Castleom, osvojila je nepovratno srca mnogih žena bez obzira na godine.

Flashdance
Svi se snovi mogu ostvariti ako uložimo sve svoje napore. Ovu nam je poruku najbolje prenijela Alex Owens koja tijekom dana radi kao zavarivačica, a noću pleše i žudi za karijerom profesionalne balerine.

Jeste li za ples?
Po uzoru na istomeni film s glumačko-plesačkim legendama Fredom Astairom i Ginger Rodgers, 2004. godine snimljen je Jeste li za ples? U njemu Richard Gere tumači muškarca koji proživljava krizu srednjih godina, a liječi ju satovima standardnih i latinoameričkih plosova kod zgodne instruktorice (Jennifer Lopez).

Nakon ovog filma i osobe s dvije lijeve noge imaju potrebu upisati plesnu školu, a bonus bodove dobiva neočekivanim raspletom u kojem glavni likovi ne započnu romantičnu vezu.

Billy Elliot
Svaka čast “Crnom labudu” i tinejdžerskoj drami “Central Stage” koja prati grupu njujorških plesača, ali ako nas se pita koji bismo baletni film gledali opet i iznova, onda je to Billie Elliot! Jamie Bell u ulozi talentiranog dječaka koji se mora boriti s rodnim sterotipima okoline da bi uživao u plesu jednako je dirljivo kao i njegove plesne dionice.

Footloose
Zamislite da živite u gradu u kojem je ples zabranjen? Upravo s ovakvom nevjerojatnom premisom bavio se film “Footloose”! On možda nije onako tehnički potkovan u smislu plesa kao ostali kandidati na popisu, ali nam je zato pokazao svu moć ove aktivnosti.

Šarmantnog Kevina Bacona u bijeloj potkošulji i trapericama, ne moramo posebno ni isticati, zar ne?

Groznica subotnje večeri
Nitko ne pleše tako vješto na pjesmu “Stayin’ Alive” kao mladi John Travolta, koji si je glavnom ulogom u filmu “Groznica subotnje večeri” priskrbio svjetsku slavu i mnogo ženskih obožavateljica. Priznajte, tko nije pokušao kopirati njegov “rad rukama i kažiprstom”?

Čarobni Mike
Tehnički gledano, “Čarobni Mike” je film o muškim striperima, ali oni tako dobro plešu da je nemoguće odvojiti jedan od drugog pojma. Jeste li vidjeli komplicirane koreografije koje izvode slavni glumci predvođeni Chaningom Tatumom? Uostalom, zbog ovog se filma isplati ostati pred malim ekranima I propustiti subotnji izlazak.

 

Izvor: zadovoljna.hr

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.