Žene, koristite šampon za suho pranje kose? Onda je ovo za vas!

Suhi šampon divna je stvar. U nekoliko sekundi može od masne kose napraviti mirisne uvojke, tankoj kosi daje teksturu i pomaže da frizura stoji cijelu noć.

Ipak, i on se može krivo nanijeti i napraviti više štete nego koristi.

Ovo su najčešće pogreške koje žene rade pri nanošenju suhog šampona:

1. Ne četkaš kosu dovoljno nakon nanošenja

Suhi šampon nije dovoljno samo malo razraditi prstima, moraš ga iščetkati, kao što piše na uputama. U protivnom bi mogla imati bijele mrlje na kosi ili bi mogao ostati na tjemenu i začepiti folikule.

2. Prebrzo ga pokušavaš iščetkati

Ponovno – slijedi upute. Ako piše da na kosi mora stajati minutu ili dvije prije četkanja, toga se i pridržavaj.

3. Ne podižeš kosu kad ga nanosiš

Kako bi pravilno nanijela šampon za suho pranje, potrebno je podizati pramen po pramen kose i sprejati prema korijenu, kako bi se ravnomjerno rasporedio i upio masnoće sa cijele glave. Pogrešno je nanositi ga samo na gornji dio glave, bez podizanja kose.

4. Bočicu držiš preblizu

Pri nanošenju, bočica mora biti dovoljno udaljena od glave. U protivnom ćeš nanijeti previše proizvoda, kosa će ti biti bijela, sprej će se brzo istrošiti, a rezultat neće biti zadovoljavajuć.

5. Koristiš suhi šampon svaki dan

Koža i vlasište moraju disati kako bi bili zdravi i pravilno rasli pa nije poželjno svaki dan zatrpavati ih kemikalijama.

Izvor: Index

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.