Ženske grudi: Mogu li vježbom narasti

Kao što su ljudi različiti, tako su i ženske grudi. Sasvim je normalno da su bradvice velike i tamne, da iz njih rastu dlačice itd. Ovdje su odgovori na dileme vezane za dojke Normalno je kod ženskih grudi da je jedna veća od druge kao i da iz bradavica rastu dlačice. Mnoge žene zanima je li moguće vježbama povećati grudi – stručnjaci kažu da, nažalost, nije. Vježbanjem mogu postati čvršće, ali to neće značajno utjecati na njihovu veličinu. Također, kao što su grudi različitih oblika i dimenzija, tako su i bradavice i sasvim je normalno da su velike ili tamnije.

Neke žene zabrinute su zbog strija na grudima. Zanima ih zašto su tamo i hoće li vremenom nestati. Stručnjaci kažu kako one nastaju tijekom rasta grudi i variraju od žene do žene, a ovise o genima i rastezljivosti kože. Znaju se s vremenom manje vidjeti. Postoje slučajevi kad je bradavica uvučena, a to se zna pojaviti kod deset do 20 posto žena – ponekad je uvučena samo jedna. I to je, kažu, normalno ako je tako bilo oduvijek, odnosno ako to nije nešto što se naglo pojavilo. I grudi s grudičastom strukturom mogu biti normalna pojava, ako su obje pod rukama iste i takve su oduvijek. Ali, u slučaju da se nešto promijenilo u strukturi grudi, odnosno grudičavost se pojavi samo u jednoj dojki, dobro je posavjetovati se s liječnikom. Žene znaju biti zabrinute ako im iz bradavica curi nekakva tekućina – i trebaju biti. To je normalno kod trudnica i onih koje su nedavno rodile, ali u svim ostalim slučajevima treba se javiti liječniku

Izvor: 24sata

Foto:dreamstime

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.