Znakovi Zodijaka koji međusobno lako postanu prijateljiFoto: Ilustracija

Astrolozi nam otkrivaju koji horoskopski znakovi mogu lako postati prijatelji.

Ovan + Škorpion

Vatreni Ovnovi su pod okriljem Marsa – planete odlučnosti, koja obdaruje ogromnim životnim potencijalom. Pored dubokih Škorpiona, kojima pored Plutona vlada Mars, Ovnovi smanjuju brzinu i uklapaju se u filozofski val.

Ovo prijateljstvo pomaže kod oba znaka da na sve gledaju iz različitih kutova i usporavaju kada je to potrebno. Pored toga, Škorpioni uvijek pronalaze stvarnu podršku u Ovnu, temeljenu na identičnim pogledima na život i vrijednostima.

Bik + Vaga

Bik, usmjeren na materijalnu stranu života, zaista voli chic stil i glavni su hedonisti horoskopa. Zbog toga se najudobnije osjećaju pored Vage – znak koji Venera također usmjerava.

Planet ljepote, novca i zadovoljstva omogućava ovom tandemu da nađu novu motivaciju za podvige i u karijeri i u mogućnosti da lijepo žive, piše portal Atma.

Blizanci + Vodenjak

Ovo dvoje uvijek imaju o čemu razgovarati – oba znaka odlikuju originalne misli, odličan smisao za humor i ljubav prema životu u svim njegovim manifestacijama.

Blizanci kao glavni intelektualci horoskopa opskrbljuju Vodenjaka hranom za razmišljanje, a oni zauzvrat pomažu Blizancima da razmišljaju van okvira i žeđ ​​za znanjem pretvaraju u posao. Usput, Vodenjak može postati sjajan trener i guru, a upravo Blizanci otkrivaju taj potencijal.

Rak + Riba

Intuitivni Rakovi i pjesničke Ribe ne samo da mogu stvoriti prijateljstvo, već i stvaraju veličanstven kreativni tandem. Oba znaka su fokusirana na estetsku stranu života i često imaju slične ukuse.

Rak pomaže Ribama da steknu samopouzdanje, a Ribe im zauzvrat pomažu da uspostave unutrašnju vezu sa sobom. Pored toga, u ovom savezu oba predstavnika mogu psihološki pomoći, jer su najbolji kada je riječ o empatiji.

Lav + Strijelac

Drugi vladar Lava, nadmoćni Jupiter, također upravlja Strijelcem, znakom odgovornim za širenje znanja i putovanja.

Ovaj vatreni par želi pretvoriti ideje u akciju pa često, pored prijatelja, postaju i poslovni partneri. Što se tiče razmjene energije, Lavovi pomažu Strijelcima da se kreću ka cilju.

Djevica + Jarac

Prijateljstvo Djevice i Jarca je spoj dvoje ljudi koji su bukvalno opsjednuti poslom i postizanjem visine u karijeri. Oba znaka imaju za cilj stjecanje visokog društvenog statusa pa se njihovo prijateljstvo odlikuje međusobnim razumijevanjem.

Djevica potpuno vjeruje odgovornom Jarcu, a Jarac vidi Djevicu kao najboljeg savjetnika koji uvijek može biti objektivan.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.