Mangroove predvodi ovogodišnji Record Store day u Šibeniku a.k.a. Long play day 2016

Šibenik treću godinu sudjeluje u globalnom obilježavanju Svjetskog dana prodavaonice ploča (Record Store Day) koji se obilježava svake treće subote u travnju, a koji se u Krešimirovom gradu obilježava pod nazivom Long play day 2016.

 

Ove godine to bi bilo 16. travnja, no jedinstven kakav jest, šibenski LP Day 2016 trajat će dva dana, a vikend izdanje, druženje uz samo najbolje od glazbe, počinje dan ranije, u petak, 15. travnja.  

long

 

LP Day 2016 zajedničkim snagama organiziraju Kulturna udruga Fotopoetika, DJ Kolektiv Project 33 / 45  i klub Azimut uz podršku lokalnih struktura, a podrazumijeva očekivani sajam ploča/vinila/longplayjki, te glazbeni program koji je ove godine podebljan brojem izvođača i prvoborcem neo soul funka u Hrvata – Mangroove!

long2

long1

Iznimno nam je drago i počašćeni smo što možemo reći kako je odličan Mangroove ambasador šibenskog Long play dayja 2016!

 

I to nije sve.

 

– Posebnost ovog Long Playja je u tome što se trudimo iz godine u godinu biti drugačiji od standardnog Record Store Dayja, a najveća razlika je u tome što smo ploče izvukli vani. Drago mi je što se oko organizacije skupila originalna ekipa s novim idejama tako da se širimo na dva dana pa beba, slobodno možemo reći, postaje Long Play Weekend – poručuje Nikola Balvan, polovica Projecta 33 / 45.

 

Za ovu godinu Long Play Day 2016 priprema, dakle, sajam i koncert Mangroova, ali i tribinu pod nazivom Moć i snaga vinila – spori užitak od kojeg ne odustajemo već 120 godina – zašto?’ uz niz gostiju od kojih su potvrđeni ‘enciklopedija’ Siniša Škarica i ‘strastveni ljubitelj ploča’ Nenad Borović uz moderatora Marka Podruga te glazbenu poslasticu KONTRANAPAD i projekciju filma ‘Pola stoljeća diska’

 

Također, u pripremi je i slatko iznenađenje za sve posjetitelje sajma ploča u subotu, 16. travnja.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane izlagače, privatne kolekcionare, diggere, pa i izdavača jer LP Day odlična je promocija, kao i ljubitelje i kolekcionare stripova da nam se pridruže na sajmu ploča/vinila/longplayjki koji će biti u subotu, 16. travnja, s početkom u 11 sati, ispred kluba Azimut, ispod stepenica koje vode prema katedrali sv. Jakova u Šibeniku.

 

Sve što trebate je odabrati primjerke za sajam, najaviti svoj dolazak na E-mail snjezanaklaric5@gmail.com ili nazvati na 098/915 11 42. U obzir dolaze i gramofoni i slična građa. Nema ni kotizacije ni akontacije.

 

 

PROGRAM:

 

Petak, 15. travnja

21 h – tribina ‘Moć i snaga vinila – spori užitak od kojeg ne odustajemo već 120 godina – zašto?’

Sudjeluju: Siniša Škarica, Nenad Borović

Moderator: Marko Podrug

23 h – glazba KONTRANAPAD[1] by DJ Borovich[2]

 

 

Subota, 16. travnja

11 – 14 sati – sajam ploča / vinila / longplayjki / gramofona, stripova … feat live DJ kolektiv Project 33/45 [3]& slatko  gastro iznenađenje

21 sat – projekcija filma ‘Pola stoljeća diska’

Redatelj: Zvonimir Rumboldt

23 sata – koncert ambasadora Mangroove

… after party – KONTRANAPAD by Nino Rak [4]

[1] KONTRA NAPAD istražuje groove glazbu od njezinih početaka do današnjih ekstenzija oslanjajući se na organski zvuk s ciljem da ga pretpostavi nadirujućem zvuku elektronske glazbe. Kroz Kontra napad su do sada prošli : Tobogan, CHUI, ABOP, Borovich, Pytzek, Unclefunk, Stipe Jazzy Širinić, Mate Kokić,Smeđi Šečer, Dirty Hairry, …etc

[2] Ovo specijalno izdanje Kontranapada predstavlja nam jednog iskonskog zaljubljenika i pionira u puštanju glazbe sa vinila na ovim prostorima – BOROVICH – punim imenom Nenad Borović,  dugogodišnji je kolekcionar gramofonskih ploča, strastveni ljubitelj glazbe svih žanrova i podžanrova koji u sebi nose plesni groove i zanos. Svoju strast prema glazbi također je upražnjavao kao nekadašnji urednika koncertnog programa hrvatske najvažnije i najstarije organizacije za promociju svjetske nezavisne muzičke scene – ŽEDNO UHO. U egzotičnom mixu (isključivo s gramofonskih ploča) Borovich spaja više glazbenih pravaca iz raznih dijelova svijeta uz dodatke raznih pikanterija. U igri su sljedeći pravci: funk, soul, Boogie, space disco, Afro disco, NU disco, yugo funk, prog RnR, library groove, te masa EDIT i extended 12“ verzija new wave i RnR brojeva. Borovich je jedan od danas rijetkih DJ-eva koji po staroj provjerenoj recepturi 70s i 80s doslovno ‘pali’ dancefloor uz pomoć: dva gramofona i hrpom rijetke, pažljivo birane groove glazbe iz raznih dijelova svijeta i vremenskih perioda.

[3] Project 33/45, šibenski DJ duo kojeg čine Balvan & Rak (koji su zbog svojih prezimena jednostavno bili predodređeni da postanu DJ-evi).
Ako znate za njih, onda znate i da glazbu puštaju isključivo s ploča, njihovih vlastitih. Kad su počeli bili su avangarda, danas samozadovoljno jašu na valu velikog povratka vinila na globalnoj razini. Jer, ako niste znali, u 2015. prodaja ploča dosegla je u svijetu razinu iz 1993., što je Balvanu & Raku, ni krivima ni dužnima, donijelo titulu trendovskih DJ-eva.

4] Završetak Long play daya pripada domaćinu Kontra Napad programa, još jednom zaljubljeniku u groove glazbu i vinile… – Ninu Raku – glazbeni umjetnik, multiinstrumentalist, vizionar. Kao veliki zaljubljenik u glazbu , posebno glazbu prožetu i začinjenu groovom dolazi nam kao domaćin ponovno pokrenutog programa KONTRA NAPAD. Nino će nam otkriti koji ga groove pokreće, a nas očekuje plesni završetak večeri… kako Nino kaže deezer night !!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.