MIJAU: Danas se u SAD – u obilježava Međunarodni dan mačaka

IAKO je u brojnim američkim domaćinstvima, svaki dan dan mačaka, danas se on i službeno obilježava.

Pod nazivom National Cat Day, ovaj dan ima za cilj podizanje svijesti javnosti o usvajanju kućnih ljubimaca.
On se prvi put proslavio davne 2005. godine, na inicijativu dva odvjetnika, koji se bore za prava životinja, Colleena Paigea i Adama Olisa. Njihov primarni cilj bio je širenje svijesti o tome koliko je mačaka napušteno i kako se ta brojka povećava iz godine u godinu.
Osim ovog posebnog dana, mace ih imaju još nekoliko. Tako postoji Svjetski dan mačaka, koji se slavi 17. veljače u većem djelu Europe te 1. ožujka u Rusiji te Međunarodni dan mačaka, koji se slavi 8. kolovoza, i to od 2002. godine.
Začetnici ovog dana žele da svaki dan svoju mezimicu obasipate ljubavlju i nježnošću, a danas samo malo više nego inače. Možda joj možete kupiti ili napraviti neku novu igračku ili zanimljivu poslasticu, a razne zanimljive ideje možete pronaći u našoj rubrici “Psi i mačke”.
A u slučaju da nemate mačku, nahranite koju s ulice, koja nije imala te sreće da pronađe svoj topli i sretni dom. Ona će vam biti itekako zahvalna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.