Skandal na HRT-u: Pijani Alen Vitasović izbačen je iz kviza

Pjevač Alen Vitasović (47) pripit je stigao na HRT zbog snimanja kviza ‘BezVeze’, koji vodi Daniela Trbović. Bio je nervozan pa je poželio popiti bevandu. Kad su mu u kantini na Prisavlju rekli da ne poslužuju alkohol, izgubio je kontrolu.

Istarski pjevač je istrčao iz zgrade HRT-a i preskočio ogradu. Ušao je u kafić ‘Senior’ u blizini državne televizije i naručio piće. Osoblju se odmah pohvalio da gostuje u kvizu.

Nije istina da sam se napio. Nisam nastupio u kvizu jer sam imao nekih problema, između ostalog i bolest u obitelji. Poštujem HTV i nastupit ću neki drugi put – rekao je pjevač.

Na HTV-u su nam potvrdili da s Vitasovićem nisu uspjeli odraditi natjecanje jer je pjevač bio alkoholiziran. Zabranili su mu ulazak u samoborsku kuriju, gdje su natjecatelji u izolaciji, pa je umjesto pjevača ranije od planiranog ušao pisac Hrvoje Šalković (43), autor biblioteke Balkan Noir.

Očevici tvrde da je Vitasović vikao i skidao odjeću kad je saznao da neće sudjelovati u kvizu, a samim time ostao je i bez 7000 kuna honorara.

– Ljudski ću vam reći. Problem je u ugovoru. Ništa drugo. Došao sam prerano i prekasno. U studiju nikoga nije bilo. Kad sam ja došao, oni su već otišli. Našli su zamjenu za mene. Nije stvar pijanstva. To što oni tako tvrde to je njihova stvar. Nisam bio dovoljno profesionalan, a ni oni. Jadan sam, bolestan i dosta mi je svega. Došao sam na vrijeme i onda sam otišao u kafić. Nemam pojma kako se zove. Popio sam samo jedno piće – rekao je Vitasović.

Njegova supruga Sandra nije željela komentirati Alenovo ponašanje pa je na naš upit rekla da smo nazvali krivi broj i prekinula je poziv.

– Ne znam što se događalo prije mojeg ulaska u kuću u kojoj smo bili izolirani. Meni je bilo odlično u Samoboru i u studiju – rekao je Šalković. Vitasović je trebao nastupiti u emisiji s glumcem Otokarom Levajem i Danijelom Dvornik, suprugom pokojnog pjevača Dina. U showu se krajem studenoga trebala pojaviti i milijunašica Borna Rajić, koja je dosad dva puta otkazala boravak u vili, čiji je vlasnik bio njezin bivši suprug Luka Rajić. Zasad se ne zna hoće li je produkcija opet zvati u kviz.

Napio se pa nije mogao nastupati u Šibeniku

Vitasović nije nastupio na šibenskim Večerima dalmatinske šansone lani u kolovozu jer se napio. Imao je 3,5 promila alkohola u krvi. Trijeznio se na psihijatrijskom odjelu šibenske bolnice. 
Tamo ga je odvela policija na poziv uznemirenih djelatnika hostela u kojem je odsjeo jer je radio nered.

– Imao sam tremu. Bio sam pijan kao zvijer, ali računao sam da ću se ipak otrijezniti. No nisam uspio – rekao nam je tada Vitasović.

Kako je rekao, odsjeo je u hostelu i onda je samo u gaćama išao mokriti na zahod.

– Mislio sam da ću se srediti i otići na kur… festival. Onda je policija došla po mene te mi rekla da remetim javni red i mir, a ništa nisam radio. I mrava kad zgazim, ja pazim – ogorčen je bio Vitasović. Sat vremena je proveo na policiji, a onda su ga pregledali liječnici koji su mu se, tvrdi, počeli smijati. Zaključili su da je normalan, iako je imao 3,5 promila alkohola u krvi. Pijančevanje u Šibeniku navodno je presudilo njegovu odnosu sa suprugom Sandrom.

Odselio se od supruge

– Nije jednostavno. Ljudi mi se zbog toga rugaju, a priču o mojim bračnim problemima lansirao je moj kolega glazbenik, ali nije bitno koji. U Šibeniku sam imao previše promila. No vjerojatno ni prvi ni posljednji put. Pokušat ću to smanjiti. Žao mi je samo što sam povrijedio bližnje – iskren je bio Vitasović, koji se tada odselio od supruge.

Nakon bezuspješnih liječenja u bolnici, istarski glazbenik se okrenuo alternativnoj medicini. Pio je kapi od borovnice s Aljaske, vozio bicikl, boćao i trčao po svojim rodnim Orbanićima jer nije htio da ga supruga i djeca ikad više vide crvenih očiju i depresivnog.

– Od 1981. bavim se glazbom. Koliko je bilo bobica i sranja. Nikad nisam bio tip koji je volio bobice. Ne pušim cigarete. Volim biti s ekipom te popiti piće i odraditi gažu – rekao nam je Alen.

Vitasović je i na Dori prije šest godina imao problema s alkoholom. Tada je pijan govorio da je natjecanje namješteno jer nije prošao u finale. Nakon Dore završio je u bolnici.

izvor:24sata

foto:facebook

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.