Šok na dodjeli Oscara: ‘Mjesečina’ najbolji film nakon što je La La Land pogreškom proglašen najboljim

Screenshot/YouTube

Film “Mjesečina” proglašen je najboljim filmom nakon što je ispravljena pogreška Warrena Beattyja koji je najprije, pročitavši rezultate iz pogrešne omotnice, najboljim filmom proglasio “La La Land”.

Uz Oscara za najbolji film, “Mjesečina” je osvojila i nagrade za najbolju mušku sporednu ulogu te za najbolji adaptirani scenarij, javlja RTL Tabloid.

Film “La La Land” osvojio je najviše Oscara – ukupno šest od četrnaest nominacija. Premda ipak nije proglašen najboljim filmom, taj je mjuzikl osvojio Oscare za režiju, glavnu glumicu, originalnu pjesmu, glazbu, filmsku fotografiju i scenografiju.

Uz “Mjesečinu” i “La La Land” za najbolji film konkurirali su i “Dolazak”, “Fences”, “Greben spašenih”, “Hell or High Water”, “Hidden Figures”, “Lav”, “Manchester by the Sea”.

Stone i Affleck najbolji glumci

Oscar za glavnu mušku ulogu dodijeljen je Caseyu Afflecku za film “Manchester by the Sea”, dok je Oscara u ženskoj konkurenciji osvojila Emma Stone za ulogu u filmu “La La Land”

Casey Affleck u filmu “Manchester by the Sea” glumi strica koji se nakon bratove smrti nevoljko vraća u rodni gradić Manchester kako bi se brinuo za šesnaestogodišjega nećaka.

Uz Afflecka u kategoriji glavne muške uloge nominirani su bili i Andrew Garfield (“Greben spašenih”), Ryan Gosling (“La La Land”), Viggo Mortensen (“Captain Fantastic”) i Denzel Washington (“Fences”).

Emma Stone je Oscara dobila za glavnu žensku ulogu u ljubavnoj priči o mladoj glumici u usponu i jazz glazbeniku smještenoj u zlatno doba Hollywooda.

U toj su joj kategoriji konkurirale Isabel Huppert (“Elle”), Ruth Negga (“Loving”), Natalie Portman (“Jackie”) i Meryl Streep (“Neslavno slavna Florence”).

Cijeli članak pročitajte portalu RTL-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.