TREĆA SEZONA: Devet Australaca sudjeluje u iskopavanju na Bribirskoj glavici

– U travnju ove godine započela je treća sezona arheološkog projekta Varvaria-Breberium-Bribir u sklopu kojega se nastavljaju iskopavanja na Bribirskoj glavici. Projekt je rezultat partnerstva sveučilišta Macquarie iz Sydneya s hrvatskim institucijama: Muzejem hrvatskih arheloških spomenika iz Splita i Muzejem grada Šibenika te Teološkim fakultetom (Det Teologiske Menighetsfakultet) iz Osla – kaže nam Danijel Džino s Macquarie University-a u Sydneyu.

bribir

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Uz navedene institucije, suradnici ovog međunarodnog projekta ove godine dolaze iz Hrvatske, Italije, Velike Britanije i Švedske. U sklopu terenske nastave na Bribirskoj glavici nalazi se i devet studenata iz Australije, te po dva studenta iz Norveške i Hrvatske.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prve dvije sezone iskopavanja rezultirale su s značajnim otkrićima kojima se produbljuju saznanja o starokršćanskom i ranosrednjovjekovnom periodu na ovom lokalitetu, a za nadati se kako će i ovogodišnja iskopavanja rezultirati novim saznanjima.

foto: Ž.Krnčević

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.