‘Draga buduća suprugo…’ – mladićevo ljubavno pismo njegovoj nepoznatoj supruzi

Draga buduća suprugo,

smiješno mi je pisati ti ovo pismo i ne znati hoćeš li ga ikada pročitati…

Jer kamo bih ga trebao poslati? Nemam tvoju adresu. Nemam tvoj telefonski broj na koji te mogu nazvati. Facebook i WhatsApp mi nisu od koristi, a Skype ili Instagram mi neće otkriti tvoje lice… Navigacija me ne može dovesti do tvojih vrata i ne znam gdje rezervirati kartu za vlak da bih ti ga mogao osobno uručiti.

A ipak, iako se možda još nismo sreli, želim da znaš da sam ovdje. Da imam broj telefona i Facebook profil. Imam svoj svijet – prijatelje, obitelj, hobije i interese – i čekam trenutak kad će se naši svjetovi sresti, trenutak kad ćemo otvoriti naše svjetove jedno drugom i rasti zajedno u ljubavi.

Želim da znaš da čekam i da sam te već izabrao. Izabrao sam te između svih lažnih slika života i ljubavi koje su ukorijenjene u našoj kulturi. Jer sve ove lažne slike – promiskuitet, egocentričnost – nisu sposobne zapaliti moje srce onako kako to može pomisao na tebe, pomisao da ću ti se jednog dana moći cijeli dati u bezuvjetnoj ljubavi.

Ali postoje neke stvari koje moraš znati. Nisam savršen. Samo sam normalan tip koji pokušava izabrati živjeti autentičnu ljubav svaki dan, zajedno s mnogo drugih muškaraca koji rade isto. Da, mi postojimo! I ponekad je stvarno teško. Moraš znati da te ja neću spasiti, predobro poznajem svoje slabosti i nisam nikakav spasitelj. Ali postoji Jedan koji je naš Spasitelj. I nadam se da si ga već susrela. Iako te ne znam po imenu, On te zna. I nadam se da znaš da te On voli beskrajno više nego što ću to ja ikad moći, gdje god da jesi.

Želim da znaš da govorim Bogu o tebi. Kao što te On voli licem u licem, molim kako bih te i ja mogao tako voljeti. Svaki me dan malenim koracima uči što znači voljeti i predati život za tebe. U Njemu vidim kako istinski ljubiti i izabrao sam ljubiti tebe.

I tako ću nastaviti bdjeti nad svojom dušom, da bi mi jednog dana vjerovala i dopustila da čuvam i štitim tvoju. Božjom milošću povest ću te u nebo.

Ali to vrijeme još nije došlo. I ne želim da se brineš koliko će vremena proći dok se ne sretnemo. Želim da budeš rame uz rame s Bogom, kako bi ti On mogao pomoći. Jednog dana ću ti ja pomagati, ali molim te ne čekaj me prije nego počneš, jer će se naši putovi sresti samo ako oboje budemo vjerni Bogu, očiju uperenih u Njega. Znaj da sam uz Njega; ipak, znaj kako mi je taj put često težak; staza koja se ne prelazi tako brzo, i da me On, iako sam katkad pun modrica, jača i priprema za tebe.

Draga buduća suprugo, gdje god da jesi, znaj da je ljubav izbor, pa iako još ne znam tko si i ne znam što te nasmijava ili što ti je teško i bolno – znaj da sam izabrao voljeti te. I da ću te pronaći kako bi oboje bili, rame uz rame, u rukama našeg Nebeskog Oca.

Nadam se da si na sigurnom. Nadam se da znaš da si voljena, da si beskrajno dragocjena mome srcu i Božjem Srcu. Neka te čuva tvoj anđeo čuvar.

Molim te, moli za mene.

Tvoj budući suprug

 

Benedict Hince | Catholic Link

Prijevod: Martin K. | Bitno.net

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.