JESTE LI ZNALI? : Zašto jedna obitelj ostavlja konobarima napojnice od 500 dolara?

Arhiva

Priča o porodici koja konobarima ostavlja napojnice od 500 dolara.

Aaron Collins bio je jako osjećajan tip koji je radio u jednoj pizzeriji. Nažalost, u 30. godini života Aaron je iznenada preminuo.

Na njegovom računalu porodica je pronašla oporuku u kojoj piše šta da učine sa njegovim stvarima, a uz to napisao je i ”kao treće, želim da ostavite napojnicu od 500 dolara na pizzu”.

S obzirom da iza sebe nije ostavio novac za napojnicu, njegov brat, Seth, napravio je web stranicu aaroncollins.org, u nadi da će mu ona pomoći da kroz donacije prikupi 500 dolara kako bi ispunio bratovu posljednju želju. No, ono što Seth nije predvidio je to da će donacije nastaviti dolaziti, te da će on krenuti u obilazak restorana širom zemlje (SAD) i nastaviti dijeliti napojnice od 500 dolara nasumično odabranim konobarima i konobaricama.

Od kako je web stranica postavljena (august 2012.) pa sve do sada prikupljeno je ukupno 65.000 dolara, a kroz nasumične napojnice podijeljeno je već 23.500 dolara. Restorani su izabrani nasumce i poslužitelji dobiju napojnicu bez obzira na kvalitet usluge.

Ukoliko želite vidjeti reakcije konobara i konobarica, posjetiteaaroncollins.org, gdje porodica zabilježava i objavljuje svaku napojnicu.

foto:ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.