Na ovom mjestu u samo dvije godine nestalo 700 osoba

Vražje more (japanski Ma-no Umi) poznatije i po imenu Zmajev trokut područje je u Tihom oceanu oko japanske obale i otočja Bonina koje uključuje dobar dio Filipinskog mora. Leži točno nasuprot Bermudskog trokuta, te se smatra njegovim tihooceanskim pandanom. Povrh svega, i u ovome području zabilježene su aktivnosti koje se teško mogu objasniti.

Prije nekoliko tisuća godina Kinezi su imali vjerovanje kako u ovom moru živi monumentalni zmaj koji vuče brodove prema dnu kako bi nahranio svoju glad. Ne čudi stoga što nestanak brodova u Vražjem moru danas mnogi pridonose ovom mitskom biću.

Postoje priče kako je veliki mongolski vođa Kublaj-Kan pokušao napasti Japan još u 13. stoljeću, no da je izgubio 40 tisuća ljudi upravo u zmajskom trokutu. Tijekom 19. stoljeća mnogi su moreplovci prijavljivali nenadano pojavljivanje misteriozne dame na svojim jedrenjacima.

Ipak, najpoznatija priča datira iz 1952. godine kada je u mjesecu rujnu nestao istraživački brod Kaio Maru No. 5 sa cijelom posadom od 31 osobe. Istraživači su ispitivali aktivnost podvodnog vulkana Myojin-sho, te se nikad nisu vratili kući.

Prema natpisima Charlesa Berlitza iz 1989. godine u knjizi ‘The Dragon’s Triangle’ japanska je vojska od 1952. godine do 1954. godine na ovom području izgubila pet brodova s oko 700 osoba zbog čega ga je Japansko ministarstvo pomorstva i ribolova proglasilo opasnim na sredini prošlog stoljeća.

Što se s nestalim ljudima i brodovima uistinu dogodilo, nikad nije u potpunosti razjašnjeno.

Znanost tvrdi da u pitanju nije paranormalna aktivnost, već postojanje zarobljenih količina opasnih plinova na morskom dnu. Točnije, riječ je nalazištima metanskog klatrata koji na temperaturi višoj od 18 Celzijevih stupnjeva mogu izazvati zapanjujuću eksploziju, te potopiti brodove bez ikakvih ostataka i dokaza.

Izvor: pun kufer

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.