FOTO: Plivački klub Šibenik osvojio 18 medalja na ‘Zlatnom dupinu’

Članovi Plivačkog kluba Šibenik imali su vrlo uspješan nastup na plivačkom mitingu ‘Zlatni dupin’ koji je u organizaciji PK POŠK prošlog vikenda održan u Splitu. U konkurenciji tristotinjak plivača i plivačica iz 17 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, 13 članova PK Šibenik osvojili su ukupno 17 pojedinačnih medalja – 7 zlatnih, pet srebrnih i pet brončanih, a tome su pridodali i srebro u mješovitoj štafeti  6×50 slobodno. Najuspješnija je, uz standardno dobru Mariju Kardum, bila  Anamarija Vukičević sa  zlatne i jednom brončanom medaljom. Kod plivača najviše uspjeha imao je Toni Slavica. Marija Kardum je u A konkurenciji do zlata doplivala na 100 mješovito i 100 leđno, na 100 leptir i 100 prsno bila je srebrna, dok je na 100 slobodno bila brončana.

Pk Šibenik zlatni dupin

U istoj konkurenciji Niko Perica osvojio je srebrnu medalju na 100 prsno. U B konkurenciji Dorotea Milić bila je zlatna na 100 prsno i srebrna na 100 leptir. Anamarija Vukičević briljirala je u C konkurenciji. Osvojila je, naime, četiri zlata, na 50 slobodno, prsno i leđno, te na 100 mješovito, dok je na 50 leptir bila brončana. Toni Slavica u istoj se konkurenciji na postolje penjao četiri puta. Na 50 prsno doplivao je do srebra, a na 50 leptir i 50 leđno do bronce, baš kao i na 100 metara mješovito. Srebrnu medalju na 6×50 osvojila je štafeta u sastavu Niko Perica, Vice Perica, Dorotea Milić, Anamarija Vukičević, Marija Kardum i Toni Slavica.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.