‘Afrička kraljica’: Kninjanka Matea Jelić na putu do zlata u Maroku poskidala svjetske prvakinje i osvajačice olimpijskih medalja

Fantastičan rezultat ostvarila je kninska taekwondoašica Matea Jelić na President Cupu u Maroku. Aktualna članica TKD kluba Marjan osvojila je zlato na tom super jakom G2 turniru, nanizavši na putu do trona uistinu impresivna imena. Matea je, naime, u kategoriji do 67 kilograma pobijedila svjetsku prvakinju te osvajačice olimpijskih medalja iz Londona i Pekinga. U tri pobjede njezin ukupni omjer poena iznosio je 43:11, što svjedoči o njezinoj dominaciji.

matea jelic 2

Nakon što je bila slobodna u prvom kolu, Matea je u drugom svladala Njemicu Koerdnl sa 23:3. Međutim, pravi izazovi čekali su je u polufinalu i finalu. I uspješno ih je riješila. Amerikanku Paige Mcperson, srebrnu sa posljednjeg svjetskog prvenstva u Mujuu te brončanu sa olimpijskih igara u Londonu i sa svjetskog prvenstva u Chelyabinsku, Kninjanka je pobijedila s visokih 11:2. Da je u sjajnoj formi pokazala je i u finalnoj borbi, u kojoj joj je protivnica bila aktualna svjetska prvakinja te brončana sa zadnjih Olimpijskih igara Ruth Gbagbi. U lijepom i zanimljivom meču Matea Jelić slavila je sa 9:6 i više nego zasluženo osvojila zlato.

(foto: facebook)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.