Anđa Jelavić i Danira Bilić ambasadorice projekta čiji je cilj privući djevojčice u košarku

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) pokrenula je jedinstven projekt čiji je cilj promocija ženske košarke diljem Europe, kroz razne aktivnosti. Naziv mu je ‘Her World, Her Rules’, ili po naški ‘Njezin svijet, njezina pravila’, a provodi se u partnerstvu s nacionalim savezima, sve kako bi se što više djevojčica, od šest do 15 godina, privuklo u košarku.

Ambasadorice projekta u Hrvatskoj naše su košarkaške velikanke, aktualna predsjednica Stručnog savjeta za žensku košarku Danira Bilić te bivša kapetanica i izbornica reprezentacije Anđa Jelavić, također članica Stručnog savjeta.

Inicijativa popularizacije ženske košarke u Hrvatskoj bit će temeljena na raznim aktivnostima – od suradnje sa školama, preko 3×3 turnira do štafetnih i elementarnih igara i predavanja. Predstavljanje projekta održano je na završnici Prvenstva Grada Zagreba u sportskim igrama za djevojčice i dječake od 4. do  6. razreda osnovnih škola, a iz HKS-a ističu kako je to tek najava kampanje, koja je ujedno i potpora vidljivosti ženske košarke, ali i približavanje sporta djevojčicama kao sastavnog dijela djetinjstva.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.