Andrija Vlahović: ‘Prvi cilj nismo ispunili i sada se moramo vaditi kako znamo i umijemo’

Nakon regionalnog razočaranja vaterpolisti Solarisa okrenuli su se domaćem prvenstvu. S novim ciljem – osvojiti peto mjesto i izboriti izlazak u Europu. Neće to biti lagana zadaća, na tom putu stoji splitski Jadran, koji je, bojimo se nepremostiva prepreka u četvrtfinalnoj seriji, i koji će zapravo biti priprema za dvoboje s Primorjem, po svemu sudeći odlučujuće za spomenuto peto mjesto.

Ipak, morali smo se još malo osvrnuti na ne baš sretan kraj regionalne priče.

– Mislim da je u Regionalnoj ligi napravljen jedan veliki pomak u odnosu na prošlu sezonu i time sam izuzetno zadovoljan. Ekipa je bila fizički pripremljena, igrali smo dobru obranu, u nekim utakmicama i odličnu. Činjenica da nam napad, pogotovo s igračem više, nije bio na bogzna kakvom niovu. Činjenica je i da nismo ispunili rezultatski cilj, nismo ušli u A1 ligu i naravno da time ne mogu biti zadovoljan – na početku će svoje kratke analize Joško Kreković. Trener ‘Sunčanih’ svjestan je da je u kvalifkacijama s Partizanom prilika propuštena u Crnici.

– Od pola treće do pola četvrte četvrtine utakmice u Šibeniku širom smo otvorili vrata A1 lige, praktički smo srušili Partizana koji nije imao napad, nije imao ništa. Međutim taj period naše odlične igre u napadu i u obrani nismo uspjeli materijalizirati, popratiti rezultatski kako treba, i na kraju je završilo kako je završilo, 9:9. Utakmica u Beogradu je sasvim druga priča, to je nešto što nam se stalno ponavlja ove godine, i to iziskuje puno dublju analizu, ali na nivou kluba, a ne ovako javno – kazao je Kreković, koji se zatim okrenuo onom što ih čeka, a to je Prvenstvu Hrvatske i četvrtfinalnom dvoboju s Jadranom.

– Jadran je favorit u ove dvije četvrfinalne utakmice. Te ćemo utakmice prije svega nastojati iskoristiti kao pripremu za ono što nas čeka poslije. Jasno da se ne predajemo unaprijed, pogotovo ne ovdje u Crnici, gdje nas još nitko nije dobio ove sezone, a nadam se da neće ni Jadran. Ali, budimo realni, oni su ipak sudionici Lige prvaka i razlika u kvaliteti je vidljiva – istaknuo je trener Solarisa.

Kapetan Andrija Vlahović kaže kako je pred njima ‘popravni’.

– Prvi cilj nismo ispunili i sada se moramo vaditi, doći do tog petog mjesta kako znamo i umijemo. Realno, teško možemo dobiti Jadrana u dvije utakmice, i nama će zapravo glavna bitka za peto mjesto biti ona s Primorjem. Idemo dati sve od sebe i pokušati spasiti sezonu – kaže prvi strijelac Šibenčana, ali i A2 Regionalne lige. Vlahović se nada podršci s tribina u predstojećim utakmicama.

– Bilo bi lijepo da Funcuti dođu i bodre nas kao protiv Partizana u ovoj bitci za Europu, tim više što u srijedu slave rođendan – kazao je Vlahović.

Podsjećamo, prvi četvrtfinalni dvoboj Solarisa i Jadrana igra se u srijedu u Crnici, s početkom u 20 sati.

(foto: Milan Balaban)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.