ANTE GRBAC: ‘Da u ABA ligi netko štiti hrvatske interese ne bi nas zaobišli’

ABA liga ide dalje bez ‘Građana’. Kao što je Šibenski portal ranije izvijestio, vodstvo regionalne lige poslalo je odbijenicu GKK Šibeniku koji je bio spreman uskočiti nakon što su otpali slovenski klubovi Helios i Olimpija. Ovi potonji  bili su prekriženi jer nisu mogli ispuniti financijske obveze. Pokazalo se, međutim, da niti ne moraju.

Naime, u ABA ligi su se smilovali i dopustili Olimpiji besplatno igranje, bez plaćanja ‘ulaznice’ od 150 tisuća eura. Uz njih je, uz plaćanje, ušao makedonski klub Karpoš Sokoli, čime je kompletirana lista od 14 klubova sudionika.

Predsjednik narančastih Ante Grbac, međutim, drži kako su Šibenčani nepravedno zaobiđeni, te prstom upire u Mladena Webera (predsjednik ABA lige i predsjednik Cedevite).

– Prema rangu, Hrvatska je trebala dati još jednog predstavnika, ali, na žalost, Mladen Weber nije sa baš pretrgnuo da se to dogodi, za razliku od Nebojše Čovića koji je pokazao kako se brane interesi srpske košarke u ligi, a koji je, između ostalog, uspio ubaciti FMP kao dodatnog predstavnika Srbije. Čini mi se da u ABA ligi nitko ne vodi brigu o hrvatskim interesima – oštar je predsjednik kluba s Baldekina.

Inače, Grbac je danas posjetio igrače koji se na Baldekinu pripremaju za novu sezonu. Njima bi se uskoro trebali priključiti dva nova igrača. Jedan od njih je Amerikanac, a sutra će, saznajemo, GKK Šibenik potpisati još jedno pojačanje.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.