Antun Goreta preselio na Zvončac. Nadamo se uskoro ponovno ga vidjeti u Crnici

Prema najavama, u Crnici je sljedeća sezona označena kao ona u kojoj bi trebao početi uspon šibenskog vaterpola. Za početak naspast će se prvo mjesto A2 Regionalne lige s ciljem plasmana u elitno regionalno društvo, a onda nastaviti ‘po planu i programu. Konačni cilj – povratak Solarisa u vrh hrvatskog vaterpola. Takav projekt iziskuje i kvalitetnu momčad, a želja je da ona bude sastvljena od domaćih momaka, povratnika iz drugih klubova. Pa je tako za početak u staro jato već vraćen Andrija Vlahović, što se već osjeti na igri ‘Sunčanih’. Među onima koje su ‘pikarli’ u Crnici bio je i Antun Goreta. Na žalost, od toga, bar neko vrijeme, neće biti ništa. Šibenčanin je, naime, ovih dana potpisao ugovor na dvije i pol godine sa splitskim Jadranom, a u kojeg je prešao iz redova gradskog rivala Mornara. Naime, i momčad sa Zvončaca ima visoke ambicije, više od onih Solarisa, pa očito 22-godišnjeg Goretu vide kao važan dio tog projekta.

Podjsetimo, povremeni hrvatski reprezentativac Goreta je karijeru počeo u Crnici, da bi već kao16-godišnjak otišao u dubrovački Jug, s kojim je dva puta bio prvak Hrvatske. Nakon toga je jednu sezonu branio boje mađarskog Vasasa, da bi onda prešao u Mornar i konačno u Jadran. Nadamo se da je sljedeći na tom popisu Solaris. Pa makar i za dvije i pol godine.

(foto: Danko Jerković – Doktor)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.