Anzulovića će biti vrlo teško zadržati na Baldekinu

‘Čudo s Baldekina’ glavna je tema ovih dana u košarkaškim krugovima. Nakon pobjede nad Cibonom, pete uzastopne u domaćem prvenstvu, hvalospjevi na račun narančastih stižu sa svih strana – od novinara, navijača, suparničkih ekipa. Svi se čude kako se ekipa kojoj su predviđali tešku borbu za ostanak, koja je nakon Zagreba najmlađa u ligi, prometnula u hit prvenstva. I većina pritom upire prstom u Vladimira Anzulovića. A on se samo smješka. I radi. Nije kukao kad je ovog ljeta ostao bez kompletne prošlosezonske prve petorke, kada je uslijed ‘zatvaranja špine’ ostavljen da se snalazi s poletarcima. U tandemu sa sportskim direktorom Filipom Vukičevićem toj je ‘dici’ pridodao trojicu ‘iskunijih igrača (Vitalija, Bundovića i Milekovića) i krenuo raditi. I plodovi tog rada vide se. Iako je i prošle sezone napravio jako dobar rezultat, doveo narančaste do prvog mjesta u regularnom dijelu prvenstva, a nakon toga do polufinala play offa, čini nam se da je Zula tek ove sezone došao na svoje. Ima momčad, odnosno igrače koji mu više odgovaraju, ‘materijal’ koji može oblikovati prema svom guštu. Ovaj uvodni dio Premijer lige potvrdio je da Anzulović voli, i što je najvažnije, zna raditi s mladim igračima, zna kako iz njih izvući maksimum. Pokazao je to i na Europskom juniorskom prvenstvu B dvizije, na kojem je Hrvatska pod njegovim vodstvom osvojila prvo mjesto, bez iti jednog poraza.

vladimir anzulovic

Računajući, dakle, Europsko prvenstvo i Premijer ligu, Anzulović je u 13 utakmica upisao 13 pobjeda! Svega toga, svih tih pobjeda ne bi bilo da ga igrači slijepo ne slijede, da nije s njima izgradio poseban odnos. Gledajući neke njegove treninge, pa i utakmice, kada bi svojim igračima ‘skočio za vrat’ ili ih ‘uhvatio za prsa’, može se steći dojam da je grub. Ali, nema tu nikakve zle namjere, nikakvog ‘bullyinga’. Riječ je o odnosu punom međusobnog poštovanja i uvažavanja. Svi igrači s kojima smo pričali puni su riječi hvale za njega, ali baš onako iskreno. Svi se slažu, a to su nam potvrdili i njegovi pomoćnici Miro Jurić i Petar Maleš, da je jako studiozan i pedantan, da ništa ne prepušta slučaju.

gkk kk split 271017 17

Na jednom smo treningu svjedočili situaciji kada su igrači morali određenu akciju ponavljati tridesetak puta, sve dok nije bila izvedena savršeno, do najsitnijeg detalja. A onda su je morali ponoviti još jednom. Međutim, taj njegov rad ima i jednu ‘manu’. Nastavi li, naime, ovako, a ne vidimo zašto ne bi, teško će biti Anzulovića zadržati na Baldekinu. Ugovor mu istječe na kraju ove sezone, a s obzirom na tanak klupski budžet, bojimo se da će ga ugrabiti neki veći, odnosno bogatiji klub. Ponuda, ne sumnjamo, neće manjkati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.