Na Regionalno prvenstvo Hrvatske stiže 150 mladih natjecatelja

Baldekin u subotu postaje velika hrvačka arenaFoto: Facebook

Košarka i futsal ‘domaći’ su sportovi u dvorani na Baldekinu, tu i tamo odigra se i koja odbojkaška utakmica (sve manje!), a sada u šibenski sportski hram ulaze hrvači. Naime, u subotu će se u Šibeniku održati Regionalno prvenstvo Hrvatske u hrvanju, i to upravo na Baldekinu.

– Ovo će mislim biti prvi put da se u našoj najvećoj dvorani održava jedno hrvačko natjecanje i jako se veselimo tome. Do sada su se ona održavala u dvorani Osnovne škole Petar Krešimir IV, ali ovaj put trebao nam je nešto veći prostor – priča nam profesor Zvonko Erak, trener (i ne samo to!) u Hrvačkom klubu Šibenik.

Na prvenstvu će snage odmjeriti oko 150 hrvača iz pet klubova i to iz HK Istarski borac (Pula), HK Gospić, HK Split, HK Zadar te, jasno, iz HK Šibenik.

– Natjecanje će se održati na tri strunjače, od kojih će dvije biti velikih dimenzija, a jedna manjih. Zato smo se i odlučili za dvoranu na Baldekinu. Što se tiče sudionika, najviše će biti djece, dakle onih najmlađih, ali će nastupiti i nešto juniora i seniora – izvijestio nas je profesor Erak.

Najbrojniji će biti, jasno, oni domaći. Naime, boje Hrvačkog kluba Šibenik branit će pedesetak mladih hrvača.

– Što se tiče očekivanja, najvažnije je da sve prođe u redu, da se nitko ne ozljedi. Sve u svemu nadamo se jednom lijepom natjecanju, pa vrijedi doći u subotu na Baldekin (natjecanje počinje u 10h, op.a.) i pružiti podršku mladim hrvačima – zaključio je profesor Zvonko Erak.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.