‘BITKA’ ZA TERMINE U CRNICI: ‘Ne može par nezadovoljnika imati prednost pred više od 400 djece’

Šibenski klubovi iz tzv. vodenih sportova, Zajednica sportova grada Šibenika i Javna ustanova Sportski objekti, ujedinili su se s ciljem obrane od kritika pojedinih građana koji su se putem nekih medija požalili na manjak termina za građanstvo na bazenu u Crnici, odnosno na ‘uzurpaciju’ bazena od strane klubova. To zajedništvo pokazano je i na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj su pred ‘sedmu silu’ stali ravnatelj JU Sportski objekti Andrija Španja, tajnik šibenske Zajednice sportova Dario Kulušić, predsjednici Plivačkih klubova Šibenik i More Marijan Tepić i Rikard Marenzi, potpredsjednik Vaterpolo kluba Solaris Tome Perak te trener Ženskog vaterpolo kluba Viktoria Mario Ćaleta.

Andrija Španja dao je mali uvod u sadašnje stanje korištenja bazena.

– Prošle godine smo vrijeme korištenja bazena za građanstvo podigli sa sat i pol na tri sata. S obzirom na pozitivne reakcije htjeli smo taj model preslikati i na ovu godinu, ali s obzirom da plivački i vaterpolo klubovi bilježe jako velik upis djece, malo smo izmijenili raspored i klubovima dali nešto dulje termine, pa sada PK Šibenik i PK More imaju tri sata, ali i po prugu manje, a oba kluba treniraju u istom terminu. Rekreativci, pak, po toj novoj satnici umjesto pet, imaju četiri pruge – objasnio je Španja, dodavši kako su te promjene prije svega učinjene kako bi roditelji koji rade imali vremena dovesti svoju djecu na trening.

andrija spanja vaterpolist partizan1

– Nakon što su se prije desetak dana pojedini građani požalili htio sam vratiti termine kakvi su bili proteklih godina. Međutim, nakon sastanka s predstavnicima klubova, kada su mi objasnili cijelu ovu problematiku, pogotovo onu vezanu za najmlađu djecu, odustali smo toga, pa ćemo potražiti novi model za građane kako bi dobili zadovoljavajući broj termina, dakle da nitko ne bude zakinut – kazao je Španja.

Dario Kulušić kazao je kako Zajednica sportova kao organizacija koja skrbi o interesu šibenskih klubova i sportaša želi iste i zaštiti te im omogućiti najbolje uvjete za trening.

vk sibenik kadeti 1

– Škole plivanja i vaterpola posložile su se na način da ono malo termina iskoriste na najbolji mogući način. U ova četiri kluba trenira više od 400 djece, a svakog dana ih je sve više. Plivanje i vaterpolo bilježe tendenciju rasta broja članova kakva nije zabilježena u proteklih sedam godina i bila bi šteta da zbog nezadovoljstva četiri, pet građana ugrozimo rad klubova. Svakog treba uvažavati, ali ne možemo zbog toga što protestiraju prednost pred 400 i više djece dati petorici ljudi. U ova dva mjeseca, uglavnom je bilo po sedam, osam rekreativaca na bazenu, a maksimalan broj građana u jednom trenutku bio je 11. Uzmemo li to u obzir, te da se građani uglavnom zadržavaju između 20 i 30 minuta, mislim da su četiri pruge za rekreativce sasvim zadovoljavajuće. Šibenik je grad sporta i Grad na adekvatan način mora honorirati bavljenje sportom i zaštiti djecu, odnosno njihove klubove – zaključio  je Dario Kulušić.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.