‘Blaći treba skinuti kapu, neki se s njegovom nogom ne bi ni približili dvorani’

Kada su ‘Građani’ na početku jučerašnje utakmice poveli 9:0 protiv Zadra, mnogi su se ponadali da je to ta večer, da bi ABA ligaš iz susjedstva (ponovo) mogao pasti u hramu šibenske košarke. Bila bi to senzacionalna pobjeda, senzacionalnija od one iz 2014. godine, kada su narančasti imali kudikamo jaču momčad od sadašnje, a koju 90 posto čine poletarci. Ipak, Zadrani su vrlo brzo preuzeli konce igre u svoju ruke, koristeći prije svega prednost u visini, i bodovi su otišli s Baldekina.

– Košarka se ne može igrati bez visokih igrača – konstatirao je nakon utakmice Jeronimo Šarin, koji je podvukao ime jednog igrača.

gkk zadar  5 300416

– Htio bih se zahvaliti Blaći, treba mu skinuti kapu, jer mnogi se s njegovom nogom ne bi ni približili dvorani, a on je pod svaku cijenu htio igrati – pohvalio je trener Šibenčana srčanog centra, a koji je nedavno ozlijedio gležanj.

Istaknuo je Šarin da je na početku utakmice ‘to dobro i izgledalo’, ali je na kraju ipak presudio kvalitetniji, duži i iskusniji roster gostiju.

– Imamo talentirane mladiće i ovo jest škola za njih, ali ne najbolja škola. Za takvu školu ipak trebaju kraj sebe imati par visokih, iskusnijih igrača, dakle kompletnu momčad u kojoj se ne bi trebalo improvizirati. Imam dojam da bismo se s  momčadi koju smo imali na početku sezone danas sigurno borili za polufinale – zaključio je Jeronimo Šarin.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.