Bliži se 16. Zlarinska regata krstaša, koja je vrlo popularna među jedriličarima

Pred nama je još jedna jedriličarska poslastica u našim, lokalnim vodama. Riječ je o 16. Zlarinskoj regati krstaša, koja će se 21. i 22. travnja održati u akvatoriju otoka Zlarina. Regata je proteklih petnaest godina osmišljena i organizirana u suradnji Yacht Cluba Zlarin i Jedriličarskog kluba Val iz Šibenika i snažan je doprinos razvoju jedriličarskog sporta i turističke promidžbe cijele regije. Iznimno je popularna i među samom jedriličarima iz Slovačke, Češke, Slovenije, te naravno među onin domaćima iz Zadra, Biograda, Murtera, Splita, Primoštena, Šibenika i Zlarina.

Tijekom dva dana regate održat će se navigacijsko jedrenje oko otoka Zlarina, Prvića i Mažirne, nakon čega slijedi večera i druženje nautičara u Zlarinu, uz prigodni program. Drugog dana, pak, na rasporedu je jedrenje ‘u štap ili trokut’, a sve će završiti zajedničkim ručkom te svečanošću proglašenja pobjednika i dodjela nagrada.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.