Bumbak, Čoga i Laća potvrdili vrijednost u hramu svjetskog veslanja

Nakon odličnih rezultata postignutih u reprezentativnom dresu na nedavnim regatama u Zagrebu i Munchenu, te na  Europskom prvenstvu u Minsku, članovi Veslačkog kluba Krka  Jakov Bumbak, Antonio Čoga i Josip Laća, nastupili su proteklog vikenda i na Bledu, uz švicarski Luzern, mjestu poznatom kao hram svjetskog veslanja. Međunarodnu regatu na Bledu, 58. po redu, šibenski su veslači odradili u sklopu ciklusa priprema i izbora najboljih posada za nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu za juniore, koje će se od 7. do 11. kolovoza održati u Litvi, u gradu Trakai.

Bumbak je u Sloveniji veslao s Marinom Ančićem, članom splitskog Mornara. Među 18  posada dvojaca bez kormilara zauzeli su deveto mjesto, dok su drugog dana regate veslali četverac ‘bez’, u kombinaciji s dvojicom veslača iz Zagreba, te među 14 četveraca zauzeli šesto mjesto. Josip i Antonio u dvojcu su bili treći, dok su u četvercu pobijedili veslajući zajedno s po jednim veslačem iz VK Jadran iz Rijeke i VK Marina Kaštela iz Kaštel Kambelovca. Valja istaknuti kako se na bledskoj regati natjecalo oko 500 veslačica i veslača iz 15 zemalja, što dovoljno govori o vrijednosti postignutih rezultata šibenskih veslača.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.