ČEKA SE IMENOVANJE NOVOG MINISTRA? Na Šubićevcu nikako da dočekaju očitovanje ministarstva o kreditu

Prometno je ovih dana na Šubićevcu. Igrači dolaze i odlaze, ali ono što već pomalo zabrinjava jest što na adresu šibenskog drugoligaša nikako da stigne očitovanje Ministarstva financija o tome je li jamstvo koje je Grad Šibenik dao za podizanje kredita od 5,8 milijuna kuna zapravo državna potpora kluba, a što bi bilo suprotno zakonskim propisima. Podsjetimo, jamstvo o davanju kredita HNK Šibeniku Gradsko vijeće izglasalo je još u rujnu prošle godine, ali ako Ministarstvo ne upali zeleno svjetlo,  toliko potrebna sredstva neće završiti na klupskom računu.

Iz kluba su nam u nekoliko navrata kazali kako bi očitovanje Ministarstva trebalo stići ‘svaki dan’, a prije dva tjedna su nam i iz Grada Šibenika, koji je nakon preoblikovanja HNK Šibenika u sportsko dioničko društvo postao većinski vlasnik kluba, kazali kako imaju informaciju da je pismeno rješenje Ministarstva poslano, te da treba stići za dan, dva. Ispostavilo se, međutim, da ta informacija nije točna.

Prema mišljenju dopredsjednika Nadzornog odbora kluba Ante Rakića, zastoj je najvjerojatnije nastao zbog izbora nove vlade.

– S obzirom da je rok do kojeg su bili dužni poslati nam očitovanje prošao, pretpostavljamo da se čeka izbor novog ministra. Tako da ćemo se, čini se, morati još malo strpjeti – kaže Rakić.

Tih 5,8 milijuna kuna, mišljenja smo, uvelike će odrediti budućnost šibenskog nogometnog kluba. Valja, naime, što prije pokriti dugovanje prema drugom mirovinskom stupu u iznosu od 4,8 milijuna kuna, kao i oko milijun kuna duga prema ostalim vjerovnicima. Tu su i plaće igračima koji nisu baš sretni njihovim kašnjenjem, kao i ostali tekući troškovi. Iz kluba i iz Grada, međutim, uvjeravaju kako postoji i plan B ukoliko se kredit ne realizira. Spas, između ostalog, vide u strateškom partneru, a, navodno, zainteresiranih ulagača ima.  Bilo kako bilo, valja početi što prije djelovati. Bliži se, naime, vrijeme kada će se početi izdavati licence za sljedeću sezonu. A prvoligaške licence nema bez podmirenja dugova.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.