Četiri momčadi osigurale doigravanje ŠRKL-a, za preostala dva mjesta bore se tri ekipe

Bližimo se kraju regularnog dijela Šibenske rekreativne košarkaške lige. Do početka play offa ostala su još tri kola, a nakon ovog vikenda poznata su četiri sigurna sudionika doigravanja. Jedan od njih je Vintage Bar, koji je 90:84 pobjedom nad Kruškom zadržao prvo mjesto na ljestvici. Lider je teže od očekivanog svladao ‘Voćare’ koji su ovom porazom izgubili i teoretske šanse za doigravanje. U pobjedničkoj momčadi prednjačili su Stojanović (23p, 6s) i Duvančić (20p), koji je, na žalost, teško rame, dok su se kod poraženih istaknuli T. Vojković(30p, 8/13trice) i Banić (19p,10s,7a).

Doigravanje je osigurao i GKK Šibenik II koji je sa 85:74 svladao CB Viktoriju. Potonji su još jednim porazom pali na peto mjesto tako da im ‘visi’ play off. Kod juniora narančastih najbolji su bili Vlaić (23p) i Rajčić (16p, 7s), a kod poraženih Matulja (33p, 9s, 5a) i Grgurica (15p).

Najzanimljiviji dvoboj 15. kola bio je onaj između Print Centra Šibenik i KK Crnice. Bio je to direktan obračun dvaju kandidata za doigravanje, iz kojeg je kao pobjednik izašao PCŠ, koji je slavio sa 85:82, iako je moglo biti i drugačije da su ‘Crničani’ bili koncentriraniji u završnici. Naime, 14 sekundi prije kraja, kod vodstva PCŠ-a 83:82, Crnica je imala napad, ali je izgubila loptu, time i utakmicu, ali i i sve izglede za plasman u play off. U pobjedničkoj momčadi najbolji su bili Šarin (28p,15s) i Blaće (27p, 7s, 4a), a kod poraženih Pešić (25p,7s, 4a) i Mijalić (17p, 8a).

RKK ŠIBaj TV je, pak, 78:64 pobjedom nad fenjerašem Oxfordom zadržao izglede za doigravanje. Između ‘Novinara’, CB Viktorije i Print Centra Šibenik vodit će se bitka za preostala dva mjesta u play offu. Što se tiče susreta s Oxfordom, Labor sa 24 i Huljev sa 23 poena bili su najefikasniji kod ŠIBaj TV-a, dok su kod poraženih prednjačili Jakelić sa 26 i Dražić sa 16 postignutih koševa.

Dodajmo kako je susret između KK DOŠK Optike Petra i VUŠ Public Bara odgođen. Riječ je o dvoboju koji bi mogao odlučivati o direktnom putniku u polufinale. Naime, tamo idu dvije prvoplasirane momčadi, dok će za ostala dva mjesta u poluzavršnici razigravati ekipe plasirane od trećeg do šestog mjesta.

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.